GEESTELIJK/MENTALE VERMOEIDHEID- CVS/ME – HOE HEEFT HET ZOVER KUNNEN KOMEN?

  • #1

    Dag mensen! Gegroet allen!

    Vandaag heb ik besloten om een post om dit forum te doen.
    Waarom? ik ben elke specialist langs geweest, en de dokter duizend keer, en ik kom geen haar verder.
    Dus ik dacht laat ik mensen gaan opsporen die ook een weg van lijden zitten bewandelen en misschien kunnen we wat van elkaar leren.

    De vermoeidheid.
    Zoals jullie weten, zijn er verschillende soorten vermoeidheid, en een vermoeidheid heeft ook nog verschillende lagen! Ik had mijn hele leven al vermoeidheid, meestal kwam dit door de dag heen, en ging het weer weg. Tijdens het eten was het vaak het ergst... dan kreeg je een donderslag in je hoofd en kon je een gevoel krijgen dat je gedesoriënteerd was. Ook gezonde mensen hebben dit, dit heeft allemaal te maken met de bloedsuikerspiegel.
    Sinds 2019 is er van alles veranderd in me lichaam, ik voel de vermoeidheid doorsijbelen naar me spieren, ik heb een constante stijfheid in me lichaam en ik heb het idee dat er iets met de frequentie van de spieren is gebeurd.. verzuring is bijvoorbeeld aanwezig. En de slaap problemen werden erger, het is zelfs zo raar geworden dat ik overdag geen dutjes meer kan doen. Enfin,
    vanaf 2019/2020 werd me vermoeidheid erger.. ik kon de avonden niet meer lang volhouden, en het werd allemaal heel zwaar. ik ging altijd laat naar bed, ik was een nachtmens, maar dit niet lukte niet meer. vroeger slapen ging helaas niet, omdat het echt niet lukte.
    De laatste twee jaar is er iets raars gebeurd.. hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren?
    ik ben 24/7 geestelijk vermoeid! 24/7 !!!! als ik op sta .. heb ik letterlijk voor een kwatier energie.. ik drink me koffie, en ik eet wat.. en ik voel me zwaar moe worden in me hoofd. Zo zwaar! dat ik niet meer kan functioneren, mensen praten tegen me en ik krijg het helemaal niet meer mee. Dit houd een hele dag aan! een hele dag. Ik wil hier uit komen.. maar ik weet niet hoe! ik kijk buiten rond, ik zie mannen van 72 in tuintjes werken, die hebben nergens last van. ik ben 34 en ik ben totaal los!
    Ik weet dat ik wanhopig over kom, maar dat komt omdat ik niet meer weet wat ik moet doen. Ik word ook heel erg somber van de situatie.. omdat de dag me geen nieuwe kans geeft.
    Dus nogmaals mensen 24/7 geestelijk uitgeput. al dikwijls twee jaar!
    Hoe krijg ik dit gefix?

    Klachten :

    Extreme geestelijke moeheid 24/7
    Vies/zwak gevoel in de spieren alsof er iets misgaat met het omzetten van eten naar energie ( maar heb wel kracht )
    Oorsuizen
    stijve spieren
    LIBIDO gehalveerd
    spiertrekkingen
    Obstipatie
    Jeuk

    Wat heb ik zelf gedaan?

    Slaap centrum.. dat was allemaal oke.
    Bloedprikken meerdere malen.. niks bijzonders.
    neuroloog/reumataloog : bfs / fybriomalogie
    Ritme goed gezet 11 naar bed en 10 opstaan.
    beter gaan eten, geen alcohol meer en groente smooties.
    geestelijke ondersteuning
    Ik ben zelf naar een kliniek gegaan ( newsmedix ) dit is de chronische vermoeidheidkliniek...
    hun hebben bloed afgetapt en me een vitamine b12 spuit gegeven om te kijken of dat verbeterd.
    maar daar kan ik nog niks over zeggen. Over drie weken moet ik terug op afspraak voor het gespecaliseerde bloed onderzoek.

    Mensen de mensen wat ik nog over heb die zeggen tegen mij stop.. met zoeken.. dit doe ik meestal voor een tijdje.. en dan denk ik DIT KAN TOCH niet en dan begin ik weer te zoeken.. op internet kijken of ik dingen tegen komen.. maar er word zoveel geschreven en gedaan dat je niet meer weet waar je het moet zoeken.

    Hiermee mijn verhaal... hoop dat er mensen zijn die me kunnen contacteren

    Reageer
    #2

    Rot dat je zo met vermoeidheid kamp!

    Deze viel me alleen op:
    "Ritme goed gezet 11 naar bed en 10 opstaan".

    Dat is zeker niet een goed ritme. Als je zolang slaapt of blijft liggen verstoor je van alles in je lichaam.
    Mensen die langer dan 10 uur slapen hebben ook een kortere levensverwachting, blijkt uit onderzoek. Net zoals korter dan 6 uur.

    Ook je uithoudingsvermogen wordt uiteraard veel lager door dit ritme.

    Als eerste tip zou ik dus gaan oefenen met een kortere nacht. Van 11 naar 10 naar 9 naar 8.
    Het zou goed kunnen dat je dan al meer energie gaat krijgen, nadat je eerst een tijdje wat meer moe bent. Maar dat vraagt doorzetten tot je conditie verbetert.

    Succes!

    Reageer
    #3

    Bedankt voor het reageren!
    ik ga dit zeker eens proberen.

    Reageer
    #4

    Ik weet niet wat je overdag doet, maar elke dag een wandeling doet ook wonderen, want als je iets niet gebruikt, dan verdwijnt het. Zo ook met je uithoudingsvermogen. Je kunt daardoor moe worden omdat je niks doet.

    Dus tip is om elke dag ten minste een half uurtje te bewegen, misschien beginnen met een kwartier en dan opbouwen, maar zorg dat je in een week tijd op dat half uur per dag zit.

    Reageer
    #5

    Heb je je hormonen al laten checken dat was een groot onderdeel van mijn cvs klachten.
    Mijn huisarts heeft mij reeds ldn voorgeschreven hierdoor voel ik mij een stuk beter samen met de testosteron dus ik voor mijn hypogonadisme krijg.

    Reageer
    #6

    Deze reactie op plus5 aan u
    Wat een ongelooflijk herkenbare verhaal, wat moet ik hier nog aan toevoegen. U kan mijn buur zijn. Ook ik heb werkelijk van alles geprobeerd het kon zo mijn eigen verhaal zijn .En ook ik word er elke dag mee belast. Ik zou als u intr heeft graag eens persoonlijk contact willen zoeken misschien ter informatie enz .als u kan aangeven op welke manier sta ik hier zeker voor open mvg Jan

    Reageer
    #7

    Goedemorgen, ik ben dennis en 42jaar jong en heb hetzelfde... ik ben eerst in een burnout beland 2 jaar geleden en daarna de diagnose me/cvs en somatische klachten. Ik heb een burn out coach gehad, psycholoog, neurologisch helemaal onderzocht, revalidatie traject van heliomare maar niks helpt, ben nu 2 dagen fysio in de week aan het doen in navolging van het heliomare traject en probeer 10000 stappen per dag te maken, maar mn klachten worden daarmee alleen maar erger. Ik slaap goed en slaap rond 23:00 en ben er alijd om 07:00 weer uit ivm dag ritme en me kinderen een fijne dag wensen voor naar school. Ik heb mega veel last van concentratie, licht,en prikkels en lig veelal op bed omdat ik te moe ben. Ik ga nog een poging wagen om dieper te komen tot emoties die helemaal vast zitten los te krijgen doormiddel van adem sessies en in een praat groep met lot genoten te praten, hopelijk kan ik daarmee iets bereiken om de situatie en het voortraject hoe ik hier in kwam te doorvoelen. Ik ben gelukkig niet depressief aangelegd, maar ben wel doodongelukkig in déze situatie waarin ik van alles kunnen naar bijna niks ben gegaan. Wat een ellede deze ziekte

    Reageer
    #8

    Hallo Dennis even jou verhaal gelezen. Ook zeer herkenbaar. Ik hoop je het nu wat beter gaat. Maar met zo een vermoeidheid .word je ooit wel van zelf depressief. Laten we het maar niet  hopen .ben eigelijk opzoek  naar mensen om samen er over te praten of in contact  te komen  en zo iets evt te  ondernemen .mag  je, je aangesproken  voelen  hoor ik het graag

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik kom terecht bij je bericht, maar die is al van lang geleden. Hopelijk gaat het al wat beter met je! En anders leest misschien iemand anders mijn advies bij me/cvs klachten.

    Ik hou het kort, want ook Ik kamp met me/cvs en ben herstellende van een zoveelste terugval. Dus ook DE oplossing nog niet te pakken.
    Maar wat ik door de jaren heen geleerd heb is dat ik sterk reageer op extra eiwitten en mineralen. In de vorm van extra kwark en tijdens terugvallen extra eiwitten via sportshakes. Als ik deze niet nam/neem, val ik meer terug/verergering van klachten en na weer een paar dagen inname gaat het weer beter. Mijn brandende/verzurende spieren worden daardoor echt minder!
    Hetzelfde gebeurde met magnesium tabletten. Ik werd weer slechter als ze op waren en ging weer beter na weer een paar dagen inname. Ik neem nu o.a. de mineralen tabletten van ALKA omdat mijn zuurgraad (urine) ook vaak te hoog is/ph te laag.

    Wie weet helpt het jullie ook om jullie eiwitten en mineralen extra aan te vullen (dit doe ik naast m'n multivitaminen.)!

    De activiteiten weger (via ergotherapie) geeft mij ook goede houvast om meer binnen mn grenzen te blijven functioneren waardoor mn draagkracht op termijn weer wat vergroten kan. Dit heeft me jaren geleden echt vooruit geholpen. Hopelijk deze keer weer!
    Probeer piekbelasting/over je grenzen gaan te voorkomen 🙂

    Sterkte allemaal!

    Vriendelijke groet, Sanne

    Reageer
Reageer op: GEESTELIJK/MENTALE VERMOEIDHEID- CVS/ME – HOE HEEFT HET ZOVER KUNNEN KOMEN?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief