Chronisch vermoeid, iemand ervaring?

  • #1

    Hallo!

    Ik ben helemaal nieuw met forums, maar ik wil het toch eens proberen om te kijken of iemand mij verder kan helpen met zijn/haar ervaringen. Ik ben nu 22 jaar oud en vanaf dat ik ongeveer 15 jaar oud was, ben ik constant vermoeid. Destijds naar de dokter geweest, maar daar kwam weinig uit, behalve dat er in mijn bloed te zien was dat ik pfeiffer had gehad. Ik ging gewoon door met mijn normale leven, maar toen ik 18 jaar oud was stopte dat omdat het door de vermoeidheid niet meer lukte. Ik kon niet meer normaal naar school en eigenlijk was ik alleen maar thuis. Ik ben toen wederom naar de huisarts geweest, maar in bloed was niets te vinden en ook mijn hart, longen en darmen zagen er normaal uit. Ik ben toen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een soort groepstherapie waar ik cognitieve gedragstherapie kreeg met fysiotherapie erbij. Naast dat ik hier alleen maar vermoeider van ben geraakt, hielp het niet. Ook was het onbegrip en het gevoel dat ik niet serieus werd genomen, iets waar ik erg tegenaan liep. Ik ben toen verder gegaan met m'n leven en heb eigenlijk gedaan alsof het probleem er niet meer was en dat ik er maar mee moest leven dat ik niet de normale hoeveelheid energie heb.

    Nu ongeveer 4 jaar later zit ik weer op hetzelfde punt en wil ik graag naar de huisarts om te vragen naar een doorverwijzing naar een plek waar ze me wel serieus nemen en waar ze ook uitgebreider onderzoek doen. Ik lees dingen over het Radboud, het NKCV, de vermoeidheidskliniek etc. Deze behandelingen zijn voor mij niet in de buurt, maar ik wil het toch heel graag een kans geven, omdat dit geen leven is.

    Is er iemand die ervaring heeft met de behandeling van chronische vermoeidheid?

    Reageer
    #2

    Hoi!

    Ik ben ook 22 jaar oud & heel mijn leven eigenlijk al chronisch vermoeid.. zo noemt mijn huisarts het ook want er zijn eigenlijk geen andere woorden voor aangezien ik geen ziekte of iets heb. Bij mij is het ook met vlagen erger, in groep 3/4/5 was het erg en later weer in de pubertijd..

    Ik krijg nu sinds kort B12 injecties en die helpen wel een beetje!! En alle beetjes helpen..

    p.s. Een vriendin van mij heeft Pfeiffer gehad en nu 6 jaar later knapt ze pas echt op. Ze kon ruim een jaar niet functioneren maar bleef daarna nog wel moe..

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je antwoord! Ik had inderdaad destijds ook gehoord van B12 injecties, maar toen ik daarnaar vroeg bij de internist, zei hij dat meisjes van mijn leeftijd altijd wel een tekort hebben aan B12 dus dat ik daar niks aan zou hebben... Misschien toch het proberen waard om het nog eens te benoemen bij de huisarts. Dankjewel!

    Reageer
    #4

    Je zou naar een complementair genezer kijken, die breder kijkt; naar voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen, sluimerende kwalen, darmflora, candida enz. Dat meer meiden een tekort aan B12 hebben, zou me eerder reden lijken om het juist wel te onderzoeken en wat extra's te gebruiken. Via bloedonderzoek kan je trouwens lang niet alles opsporen, zoals bijvoorbeeld een tekort aan magnesium. Denk ook aan de hele B-familie.

    Reageer
    #5

    Ik gebruik sinds een paar maanden een nieuwe vorm van B3, genaamd "nicotinamide riboside". Sinds ik dit neem is mijn energie eigenlijk de hele dag hetzelfde, en kan ik ook normaal in slaap vallen. Mijn geheugen is ook verbeterd sinds ik dit ben gaan nemen. Ik gebruik de 100mg. Ook minder last van gewrichten en andere pijntjes in het lichaam en voel mij meer in balans. Mocht je het willen gaan aanschaffen zorg dan dat je er een van de maker Niagen koopt, dat is de enige van gegarandeerd kwaliteit.

    Reageer
Reageer op: Chronisch vermoeid, iemand ervaring?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief