Vermoeid of lui?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb laatste tijd het gevoel dat ij moe ben maar wat is de verschil tussen moe en lui? Ik slaap elke dag rond 2 snachts en word rond 8 wakker soms 9, ben dan over de dag heen beetje moe/lui maar wat is het verschil? En zou het komen door mijn slaap manieren

  Reageer
  #2

  Je slaapt gewoon te weinig !!

  Reageer
  #3

  Je kunt eens een slaapdagboek bijhouden om erachter te komen hoeveel uur je standaard zonder wekker slaapt.
  Bij sommige mensen is dat 7 of 8 uur, maar bij sommige mensen meer of minder.
  Ook kun je onderzoeken welk tijdstip het beste is om dan te slapen: stel je slaapt het meeste 7 uur en je wil elke dag opstaan om 8 uur. Dan is voorbereiden op slapen om 12 uur geen gek idee.
  En zo zijn er meer dingen die je kunt uitzoeken als je meer wil weten (wel of niet koffie drinken, zware gesprekken voeren, boek lezen enz). Hebben dingen invloed op jouw slaapduur en hoe je je overdag voelt, kun je onderzoeken.

  Ik slaap overigens standaard 5-6 uur en dat is nu eenmaal hoe het is. In principe is minimaal 6 uur het beste en liever niet meer dan 9. Schijnt onderzoek naar te zijn. Maar we zijn mensen en iedereen is toch net anders.

  Ik vind zonder verder iets te horen niet dat je te kort slaapt met 6, 7 uur per nacht. 7 uur is zelfs vrij standaard.

  Reageer
  #4

  Ik weet niet of je moeilijk inslaapt of te laat naar bed gaat maar is een ongezond ritme. Als je moeilijk in slaap komt zijn daar wel manieren/middelen voor. Met evenwichtige voeding en bepaalde voedingssupplementen kan je je lichaam helpen om allerlei neurotransmitters aan te maken. Als het gaat om te laat naar bed gaan, zou ik er wat eerder instappen en zeker voor twaalven.

  Reageer
Reageer op: Vermoeid of lui?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief