Ijzer

  • #1

    Hallo,

    Afgelopen voorjaar, in april, werd bij mij ijzertekort vastgesteld. Ik was toen erg moe en futloos. Ik heb hier ijzertabletten voor gekregen en in augustus heb ik weer een bloedonderzoek gedaan, waaruit bleek dat mijn ijzerwaarde weer in orde was. Nu ben ik sinds 4 weken weer erg vermoeid. Zou hier weer sprake kunnen zijn van een ijzertekort of is dat in zo'n korte periode niet mogelijk? Ik eet vaak ca. 3x per week vlees en op de andere dagen probeer ik een vleesvervanger te eten. In principe zou het daar dus niet echt aan kunnen liggen.

    Mvg,

    Sanne

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen.Dan gaat er iets mis met de opname. Een andere oorzaak kan een vitamine D tekort zijn

    Reageer
    #3

    Allerlei stofjes werken samen in je lichaam. Bijvoorbeeld vitamine B12 is belangrijk. Maar ook de rest van de B-familie. Als je vrij weinig vlees eet, kan je ook stofjes tekort komen als carnitine, creatine, taurine en zink tekort komen. En veel mensen komen magnesium tekort. Naar je huisarts gaan kan niet onverstandig zijn. Daarnaast kan je denken aan een orthomoleculair therapeut.

    Reageer
Reageer op: Ijzer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief