extreem vermoeid (hypothyreoïdie?)

 • #1

  Ik ben een vrouw van 21 jaar, maar ik voel me zo ontzettend moe.

  Ik houd sinds een maand of 3 vocht vast in mijn onderbenen/enkels en handen (vooral 's nachts). Bloedtesten allemaal goed behalve lichte bloedarmoede, verder is alles prima (nieren, lever, schildklier). Mijn HA zegt dat ik het maar moet afwachten, maar inmiddels zijn we een maand verder en heb ik nog steeds dat ik vocht vasthoud. Behalve het feit dat mijn schoenen strakker zitten heb ik niet zo'n last van het vocht. Waar ik wel last van heb is de vermoeidheid. Ik heb altijd wel gehad dat ik vermoeid ben (ivm met mijn bloedarmoede!), maar het is nu wel echt veel extremer. Andere klachten die ik heb; haaruitval, kouwelijkheid, spierpijn/tintelingen handen armen en gewichtstoename.

  Ik ken iemand met een hypothyreoïdie en haar verhaal is zo herkenbaar.. alleen blijkt uit mijn bloeduitslagen dat mijn schildklier het goed doet. Is een hypothyreoïdie alleen uit te sluiten met een bloedtest?

  .. weet iemand wat het wel kan zijn? Of wat ik het beste kan doen? De huisarts weet het namelijk niet meer en die kan me niet verder helpen.

  Reactie
  #2

  Schildklierproblemen stelt men vast met een bloedonderzoek.
  Zijn je vitamines ook gecontroleerd? Is je bloeddruk goed?

  Reactie
  #3

  Aan welke vitamines denk je? Mijn vit. D is gecontroleerd en die is gewoon goed.
  Bloeddruk is ook prima en deze houd ik zelf ook in de gaten.

  Reactie
  #4

  vit B 12 en foliumzuur

  Reactie
  #5

  Ik ga het met de huisarts bespreken, om mijn vitamines te controleren. Bedankt voor de tip.
  Heb je nog andere opties/ideeën om te benoemen?

  Reactie
  #6

  Hoe groot ben je en wat weeg je?

  Reactie
  #7

  1.67 cm en 62 kg, (mijn glucosewaarden zijn getest en is normaal). Ik eet niet anders dan normaal, beweeg niet meer of minder dan normaal.

  Ook zijn er geen ontstekingen gevonden, eiwitten zijn goed. Verder zijn er geen bijzonderheden in mijn voorgeschiedenis/familiegeschiedenis. Behalve bloedarmoede.

  De klachten zijn 4 maanden geleden spontaan begonnen, zonder enige verklaring. Ik heb geen last gehad van stress of een stressvolle situatie meegemaakt. Het omhoog houden van mijn benen helpt niet, extra bewegen helpt niet. Het vocht in mijn enkels/onderbenen is non-pitting oedeem.

   

  Reactie
  #8

  Vraag dan een verwijzing voor een hematoloog i.v.m. de chronische bloedarmoede

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Naast doktersbezoek zou je nog een complementair genezer kunnen raadplegen, die kan kijken naar het hele plaatje, zoals voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt weinig over tekorten en er wordt maar op een paar stofjes getest.  Belangrijk altijd om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En je kan eens wat opzoeken over insulineresistentie en oestrogeendominantie, waar veel vrouwen last van hebben. Wat ijzer betreft zijn ook stofjes als magnesium, vitamine B en C, lysine, molybdeen en taurine belangrijk voor de opname ervan. stofjes als fytinezuur, calcium en cafeïne verminderen de opname van ijzer. Kouwelijkheid kan te maken hebben met tekort aan jodium.

  Reactie
  #10

  Bedankt beiden voor jullie antwoord! Ik ga het mijn huisarts bespreken en ga me  eens verdiepen in de complementaire genezer (ik wist niet niet dat dit bestond!), hopelijk vind ik de oplossing.

   

  Reactie
Reageer op: extreem vermoeid (hypothyreoïdie?)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief