Moeheid / Streptokok?

Online ZorgZus
 • #1

  Beste Forummers,

  Begin december kreeg ik last van Erythema Nodosum, de dokter zij dat dit een a-specifiek verschijnsel was en dat ik moest afwachten.
  Eind januari heb ik bloed laten prikken en is er verhoogde aanmaak van antistoffen voor streptokoken aangetroffen. Eind februari heeft de dokter mij antibiotica (Broxil) voorgeschreven en na deze keur (waar ik erg ziek van werd,('vol' hoofd) werd er bij mij (nagenoeg) geen streptokok meer gevonden.
  Toch blijf ik last houden van:
  Moeheid, duizeligheid, beetje wazig zicht, dit al 2/3 maanden
  Getest:
  - Longen zagen er goed uit
  - Suiker was goed (4,3)
  - Bloeddruk was goed 130/75 (21 jaar, MAN)
  - Geprikt op CRP en Bezinking
  - Getest op Lyme , uitslag volgt nog...

  Ik sta open voor alle suggesties die op deze symptomen lijken. Iemand enige suggesties? Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Chronische tonsillitis -> beta hemolytische streptokokken -> TOXINEN. De toxinen zorgen voor een soort constante vergiftiging. Je kunt zelf bedenken wat voor klachten je krijgt als dat langdurig aanwezig blijft.Bij mij duurde het zes jaar voor dat ik de oorzaak wist en vervolgens lukte het mij niet om de specialisten er van te overtuigen. Gelukkig was er toch een KNO-arts bereid een tonsillectomie uit te voeren, waarna ik na acht jaar van mijn klachten af was.
  Veel klachten lijken op elkaar en zijn aspecifiek. Het blijft dus een moeilijke zaak.

  Reageer
  #3

  hallo,
  afgelopen augustus 2008 heeft mijn zoon een streptokokken a bacterie opgelopen.In eerste instantie werd gezegd dat hij een virus had en hij werd met hoge koortsna 1 overnachting naar huis gestuurd.Achteraf bleek na een week infuus en daarna veel onderzoekendat de bacterie zich had genesteld in zijnoor met name bij zijn rotsbeen.
  inmiddels was er bijna niets meer te zien maar hij bleef maar de symptonen houden waar hij mee was opgenomen : hele erge hoofdpijn dag en nacht oogpijn pijn in de schouder rugpijn pijn in de kaken verder had hij tintelende vingers.Hij heeft nog vaak plotselinge verhoging en dan weer heel laag.Nu zijn we in de maand maart vele internisten neurologen kno artsen later en we zijn nog bij af.Deze vrijdag krijgt hij een ruggemergpunktie en wordt hersenvocht gemeten en nagekeken.Hij heeft een ct scan gehad en als hier niets uitkomt krijgt hij een mri scan.ik heb onlangs vermeld dat er toxinen vrij zijn gekomen omdat destreptokokken dit afgeven als ze bestreden worden en dat deze toxinen je heel ziek kunnen maken.Dit bestond niet volgens de neuroloog.Conclusie
  de gene die op jouw verhaal gereageerd heeft ,heeft het wel bij het rechte eind.
  Ik hoop dat je inmiddels al wt betr bent.

  groetjes klara

  Reageer
  #4

  hoi,

  nou mijn dochter van 11 heeft daar ook al 4 maanden last.het bloed is goed en al haar waardes maar kunnen zelf niets vinden.
  raar he.het is gewoon vervelend dat ze niets kunnen vinden.

  gr simone

  Reageer
  #5

  Wel eens aan Sarcoidose gedacht?

  Reageer
  #6

  Lijkt erg veel op hyperventilatie.
  Heb ik zelf ook gehad!

  Reageer
  #7

  Hoi Simone onze Dochter van 11 heeft ook veel last van vermoeidheid, zo erg dat ze al 11 weken niet naar school kan en geen traplopen.al 2 keer bloed onderzoek gedaan op pfeiffer enzo maar daar is niets uitgekomen.wel zien ze resten van de streptokok bacterie in haar bloed,maar komt bij ons de vraag, is het normaal dat het zolang duurt.we gaan in januari wel verder met onderzoek bij een kinderarts, en hopen dat er een oplossing komt voor haar.ik hou jullie op de hoogte!groet peter

  Reageer
Reageer op: Moeheid / Streptokok?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief