Extreem Vermoeid gevoel in spieren

  • #1

    Ik ben een vrouw van 44 jaar. Ik heb sinds 2 weken ontzettend veel last van een vermoeid en pijnlijk gevoel in alle spieren. Vooral ook de buikspieren en dat is een erg vervelend gevoel. Ik heb 2 jaren geleden ook deze klachten gehad en toen bleek dat mijn Vitamine D gehalte veel te laag stond. Maar daar slik ik nu iedere dag Cholecalciferol 800 IE voor. Ik kom vanwege mijn werk niet veel buiten.

    Mijn vraag is nu kunnen deze klachten door toch weer een vitamine D te kort zijn ondanks de medicatie?

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen...Ga naar de huisarts en laat.bloedonderzoek doen nasr vitamine d en b12, en daarnaast bloedarmoede.

    Reageer
    #3

    Een tekort komt zelden alleen. Belangrijk allereerst is een evenwichtig voedingspatroon, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en  vezels bij elk eetmoment,  waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Vitamine D werkt samen met andere stofjes, zoals magnesium, vitamine A en K. Wat magnesium en een goede multi van de vitaminezaak kan goed zijn. Verder is 800 ie vrij laag. Slik zelf 3000 ie per dag. Misschien eens advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. Eventueel medicijngebruik, waaronder de pil, kan ook klachten geven.

    Reageer
    #4

    Ik heb een afspraak bij de HA gemaakt. Ben nu bang dat ik een ernstig kaliumtekort heb. Maak mijzelf erg ongerust, want dat kan gevaarlijk zijn. Tandor heb je dan nog andere klachten erbij?

    Reageer
    #5

    Eerst maar eens een bloedonderzoek laten doen. Het heeft geen zin om te gaan gissen naar wat het wel of niet zou kunnen zijn.

    Reageer
    #6

    Tandor, ik heb de bloeduitslagen gehad, deze waren allemaal goed. Vitamine D en kalium ook binnen de grenzen. Ook  is er voor allerlei andere dingen geprikt zoals: (TSH,   Bloedbeeld, leukocytendif., CPR,  eiwit totaal,, bezinking, Anemie protcol,  Kreatine,  Natrium. Maar alles was in orde.

    De klachten zijn er nog steeds, de meeste last heb ik van vermoeide, pijnlijke en zware spieren in de buikstreek. Wat zou het nog meer kunnen zijn?

    Reageer
    #7

    Spierklachten misschien van werkzaamheden of sporten?

    Reageer
    #8

    Nee, ik heb niets bijzonders gedaan en sport ook niet veel. De klachten zijn er al 3 weken continu, begrijp niet waar ze vandaan komen. Heb wel wat stress gehad, maar is nu minder. Nog andere opties wat het kan zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Misschien dan toch een gevolg van de stress

    Reageer
Reageer op: Extreem Vermoeid gevoel in spieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief