EM, ECG

 • #1

  Dag,

  Ik heb een vraag aangaande de gezondheid van mijn vriendin (18). Ze heeft al een lange tijd ernstige last van haar gezondheid en de doctoren hebben nooit goed aankunnen tonen wat er precies mankeerde. Ze hebben vaak gezegd dat het een vermoeidheidsyndroom is zoals ME en deze ziektes worden over het algemeen niet officieel erkend in Nederland en er is daardoor ook geen medicatie of behandeling voor deze ziekte. Ze heeft altijd erg veel last gehad van vermoeidheid, flauwvallen, hartkrampen benauwdheid en een drukkend pijnlijk gevoel op haar hart. Nu doen zich de laatste paar weken ook andere problemen voor. Ze heeft een erg lage hartslag, een stekende pijn in haar hart en al haar andere spieren en vaak is ze niet in staat om te bewegen omdat dit te veel pijn doet of omdat ze hier simpelweg niet genoeg energie voor heeft. Op de eerste hulp hebben de doctoren weer gezegd dat ze niks aan kunnen tonen en dat ze haar daardoor niet verder kunnen helpen maar ik ben gaan rondzoeken op het internet en hieruit bleek dat vrijwel al haar klachten overeenkomen met een hartaandoening zoals een hartritmestoornis of Bradycardie. Ik heb daarom een aantal vragen en ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben om misschien wat antwoorden te vinden.

  - Aangezien ik zelf een zeer beperkte medische kennis heb: Komen volgens u de symptomen zoals ik ze in deze mail heb beschreven overeen met een hartritmestoornis of Bradycardie? (of misschien een andere aandoening)

  - Is er een mogelijkheid om ergens een ECG af te nemen? (ik had op het internet gelezen dat je hieruit af kan leiden of iemand een hartaandoening heeft)

  - Heeft u misschien suggesties over waar wij met dit probleem terecht zouden kunnen?

  Bij voorbaat dank voor de moeite.

  Met vriendelijke groet,

  Man met vraag

  Reactie
  #2

  Laat haar eens onderstaande testen doen:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/
  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

  Reactie

  Heb je vaak last van vermoeidheid?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Een arts kan vaak niet veel vinden bij vage klachten. Ze zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Zo iemand kan kijken naar voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen enz. In elk geval zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. De trend om minder of geen vlees eten kan ook leiden tot tekorten aan aminozuren, mineralen, sporenelementen en vitaminen.

  Eventuele medicatie, waaronder ook anticonceptie en pijnstillers, kan ontregelend werken op je systeem. Zo bevordert de pil een toestand van oestrogeendominantie en zorgt hij voor verliezen aan vitaminen en mineralen.

  Reactie
Reageer op: EM, ECG
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief