Griep zonder koorts??

  • #1

    Ik ben al bijna twee weken flink ziek maar ik heb geen koorts. Ik heb last van spierpijn, keelpijn, vermoeidheid, niezen en flinke hoestbuien, misselijk, buikpijn, duizeligheid, ik zweet veel en ik heb het ook erg benauwd. Dit is zowat griep maar ik heb alleen geen koorts, ook geen verhoging. Ik heb het wel erg warm maar mijn huid voelt gewoon normaal aan. Het lijkt wel alsof mijn lichaam niet eens er tegen vecht ofzo..

    Weet iemand wat dit is?

    P.s. kan ik gewoon gaan hardlopen met mn verkoudheid/griep?

    Reageer
    #2

    Het is geen griep, maar een hardnekkig verkoudheidsvirus. Ik zou niet gaan hardlopen

    Reageer
    #3

    Ik had zelf laatst last van spierpijn, vermoeidheid en eventjes verhoging. Maakt minder uit hoe je het noemt; je lichaam heeft even rust nodig dus neem ook je rust en extra vroeg naar bed. Als je je goed genoeg voelt kan beweging goed zijn maar sporten is dan teveel. Douchen kan dan ook teveel zijn.
    Je kan het wat ondersteunen door wat vitamientjes te nemen, zoals vitamine C en D en ook zink. Een middel als Sambucol of iets anders met vlierbes kan je weerstand helpen verbeteren en om je wat minder ziek te voelen.

    Reageer
    #4

    Ik heb dit allemaal ook, geen koorts alleen 1 dag een klein beetje verhoging. 37.4. Is gewoon de griep. Is heel hardnekkig, met name die hoest en die spierpijn zijn vervelend omdat je denkt dat het beter gaat en de volgende dag sta je op en is het ineens erger. Ben nu aan dag 6 bezig. Hoofdpijn, zeer lichte keelpijn ( waarschijnlijk door het hoesten ) verschrikkelijke hoestaanvallen en nu pas een verstopte neus en een beetje snotterig. Beterschap in ieder geval en wees lief voor jezelf.

    Reageer
    #5

    Nee Ancarlo, dat is geen griep.
    Griep is een virus-infectie die altijd gepaard gaat met hoge koorts. Er bestaat niet zoiets als 'een beetje grieperig'. Griep duurt 2-5 weken, dus daar ben je ook niet met een paar dagen vanaf.
    Met verkoudheid kun je je net zo beroerd voelen, maar dat is een bacteriële infectie. Bij zo'n bacteriële infectie hoef je geen hoge koorts te hebben en het kan lang of kort duren afhankelijk van de bacterie en je eigen weerstand. Mensen zeggen veel te snel dat ze griep hebben, vaak is dat niet zo. Er is een wezenlijk verschil tussen een virale en een bacteriologische aandoening.

    Reageer
    #6

    Beste peter, ik ben al bezig vanaf zondag en heb geen koorts. Ik krijg bijna nooit koorts al mijn hele leven.

    Ik heb absoluut wel de griep te pakken net als mijn zoontje en man. Dezelfde klachten zonder koorts, ook gister door huisarts bevestigd.

    En dat is erg vervelend, want je word dan minder snel serieus genomen (lees jou reactie) en je blijft langer aanmodderen.

    Reageer
    #7

    Beste Peter,

    Ik weet niet waar jij die onzin vandaan haalt, maar zowel een verkoudheid als een griep wordt veroorzaakt door een virus. Een bacteriële infectie wordt behandeld met antibiotica. Kunnen mensen bijv krijgen na een griep. Een longontsteking is vaak bij mensen die er gevoelig voor zijn het gevolg van een zware griep. De virusinfectie is bestreden maar door de verzwakte weerstand heeft de patiënt er een een bacteriële infectie aan overgehouden.

    Reageer
    #8

    Ik heb een griep gehad en ik lig nu  ruim 4 weken lang in mijn bed. Ik krijg nu pas anti biotica want het lijkt dat ik een bacteriële infectie aan gehouden heb door verzwakte weerstand.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo

    ik voel me de laatste tijd heel slecht

    ben in 2011 geopereed van borstkanker

    nu de laatste tijd heb ik pijn op de plaats waar ik ben geopereed

    ben al bij vijf dokters geweest en maken er niets uit

    ondertussen heb ik een lichte griep gehad , maar nu zijn we we een maand verder en voel me nog steeds grieperig , ondertussen heb ik onder mijn oksel pijn en in mijn liesen  maar voel niets van klieren , ik ben ban dat ik lymfeklierkanker heb

    grtjs vivi

    Reageer
    #10

    Als je lymfeklierkanker zou hebben, dan zou je de lymfklieren wel moeten voelen. dat is dus niet erg waarschijnlijk

    Reageer
    #11
    • Zeer herkenbaar. Beetje koorts, -hoesten, -spierpijn, -gammel gevoel, -hoofdpijn. Niet echt heel ziek maar wel lamlendig.
    • Hoop dat het nu snel overgaat.
    Reageer
    #12

    Koorts is geen onderdeel van de griep.

    Koorts is de reactie van jouw eigen lichaam als antwoord op een griep. Koorts is eigenlijk een teken van een goed immuunsysteem. Volgens mij is het dus echt wel mogelijk de griep te hebben zonder koorts (maw dat je lichaam zichzelf eigenlijk niet zo goed verdedigd).

    Reageer
    #13

    Ik voel me momenteel ook zwak heb last van mijn maag en barstende koppijn, maar geen koortsIk denk toch dat ik besmet ben met of t griepvirus of een bacteriele infectie....ik ben lymepatient en heb gemerkt dat ik practisch nooit koorts krijg door een verzwakt immuunsysteem.vorig jaar voor t eerst in tien jaar wel waarna ik ook gelijk crashte zoals dat heet..Ik was bijna dankbaar dat ik gewoon een keertje koorts had zoals "normale"mensen

    Reageer
    #14

    Griep behandelen met antibiotica heeft geen nut. Griep ziek je uit. Je kan zweten voor gek en het gevoel hebben dat je in de sauna zit zonder koorts, of je kan klappertanden en wel koorts hebben. Bij griep kan je op hetzelfde moment last hebben van keelpijn, sinusitis, en een kuchje.  Soms heb je en griep en een keelontsteking, voor beiden schrijft een goede arts géén antibiotica voor.

    Spoelen met isobetadine mondwater, keelpastilles, paracetamol, ... voldoende drinken en suikers nemen ( als je niet kan eten ).

     

    Rusten rusten rusten.

     

    Bij aanhoudende koorts, abnormale halspijn, oorpijn en andere bizarre zaken : bel je naar de spoeddiensten van je lokale hospitaal , zij zullen je het beste informeren.

    Reageer
    #15

    vooral heel erg hoesten.

    slaap al nachtenlang niet.

    Want als ik ga liggen of halfzitten....direct hoestaanval.

    voel me een zombie!

    Dus, als ik niet kan slpen kn ik ook niet rusten-genezen.

    Reageer
Reageer op: Griep zonder koorts??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief