altijd moe en suf gevoel hoofd

  • #1

    Beste lezer,

    Ik heb elke dag het gevoel dat ik op willekeurige momenten direct in slaap kan vallen. Ben over het algemeen heel de dag moe terwijl ik gewoon minimaal 8 uur slaap meepak per avond. Ik ben zelfs zo moe soms dat ik gewoon bij het avondeten (18:00) op tafel half lig te slapen omdat ik te moe ben. Ook heb ik het gevoel in m'n hoofd dat het me niet echt boeit wat er gebeurt/ dat alles normaal is. Beleef niet echt dingen alsof het spannend is en heb het gevoel dat dit niet altijd zo was. Dit gevoel kwam ineens en is heel raar om te beschrijven want ik weet niet echt hoe en wat ik voel, alleen dat alles "gewoontjes" is. Ik heb bloedtesten gedaan en heb voldoende vitaminen en bloedsuikerspiegel is ook goed, het enige was dat ik misschien Pfeiffer had maar de dokter kon dat niet met zekerheid zeggen omdat het of in een laat stadium was of helemaal niet aanwezig was (zo begreep ik het).

     

    Zouden jullie mij kunnen helpen en eventueel een oplossing weten?

    Reageer
    #2

    Dan zou het toch de ziekte van Pfeiffer kunnen zijn. Die gaat vanzelf weer weg, maar het kan een tijdje duren. Zorg voor gezonde voeding, drink voldoende water en neem op tijd je rust.

    Reageer
    #3

    Zou misschien een virus of wat anders. kunnen zijn. Zou je op zogenaamde alternatief gebied kunnen laten testen.

    In elk geval is je dagelijkse voeding belangrijk. In het westen eten we vaak teveel snelle en vooral geraffineerde suikers. Dit zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen, onder andere vermoeidheid kan geven. Beter zorgen voor meer complexe koolhydraten en die combineren met eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor worden de suikers langzamer opgenomen dan wanneer je bijv een koekje neemt.

    Daarnaast kunnen er nog tekorten spelen. In je bloed zijn die niet allemaal op te sporen, zoals bijv magnesium. Veel mensen komen stoffen tekort als magnesium, vitamine B/B12 en D, omega 3 en zink. Ook zijn er allerlei aminozuren nodig voor allerlei lichaamsprocessen en voor je neurotransmitters. Als je misschien weinig vlees eet kom je eerder stoffen tekort als lysine, carnitine, taurine en carnosine. Wat extra carnitine kan zorgen voor wat meer energie. Zelf gebruik ik nu wat taurine en ik merk dat ik meer energie overhoud na een eind fietsen. Je zou ook advies kunnen vragen in een goede vitaminewinkel of aan een natuurgenezer. Via internet en in poedervorm zijn dergelijke stoffen trouwens vaak stukken voordeliger maar dan moet je wel eerst weten wat je eventueel nodig hebt.

    Reageer
Reageer op: altijd moe en suf gevoel hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief