Complete uitputting

  • #1

    Hoi mensen,
    Ik ben een jonge vrouw van 18 jaar en worstel al sinds mijn pubertijd met ernstige vermoeidheidsklachten. Deze nemen nu erg toe. Ik heb ook tintelingen in mijn handen en voeten, soms ook in mijn gezicht. Ik ben nog te moe om uit mijn ogen te kijken en ben niet vooruit te branden, erg lastig met een zware stage in de zorg.. ik ben bekend met de Ziekte van Pfeiffer, vitamine D tekort (zo erg dat mijn lever ook geen reserves meer had) en ik heb 2 keer anemie gehad, dit is aangevuld met ferrofumaraat. Kunnen mijn klachten komen door een vitamine B12 tekort, ME of een te traag werkende schildklier? Ik heb maandag een afspraak bij de huisarts. Ik ben ook een hypochonder en daardoor krijg ik paniekaanvallen. Zó vermoeiend. Herkent iemand deze klachten?

    Reageer
    #2

    ik ben bekend met de Ziekte van Pfeiffer, vitamine D tekort (zo erg dat mijn lever ook geen reserves meer had)  Ik denk dat dit toch aanneembare oorzaken zijn

    Reageer
    #3

    Ik denk meteen aan het ergste. Dat ik iets in m'n hoofd heb zitten wat er niet hoort te zitten (wat echt een belachelijke gedachte is). Vooral de tintelingen baren me zorgen en mijn klachen komen ook flink overeen met een B12 tekort (haaruitval, menstruatieklachten, spierspasmes etc)

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    In elk geval is je dagelijkse voeding belangrijk. Zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon en een stabiele bloedsuikerspiegel door snelle suikers zoveel mogelijk te vermijden en te zorgen voor voldoende eiwitten en gezonde vetten.
    Vaak heb je tekorten aan meerdere stoffen en de stoffen werken ook samen, zoals magnesium met vitamine D en A. Bij vitamine B12 is het ook beter om er ook een B-complex bij te slikken. Verder is een stof als lysine belangrijk voor je hormonen en de opname van ijzer en zink. Dan is het goed om te zorgen voor lysinerijke voeding te eten en argininerijke voeding, zoals noten en zaden, een beetje te vermijden. Wat carnitine kan ook schelen in je energie.
    Een ontregelde hormoonhuishouding kan de schildklier beïnvloeden maar beter is het om de oorzaken aan te pakken dan om te snel naar een medicijn te grijpen. Veel mensen hebben te maken met insulineresistentie en oestrogeendominantie. Kan je opzoeken op internet of je je herkent in de symptomen.
    De dokter heeft zijn beperkingen bij jouw klachten en zelf ben ik geen deskundige maar je zou advies kunnen vragen, bijvoorbeeld een natuurgeneeskundige.
    Vroeger was ik ook erg moe, zo wazig enzo maar door aanpassing van mijn voeding plus wat supplementen heb ik die klachten niet meer. Wel zware tijden gehad, ook wel moe maar anders, meer even een pas op de plaats maken.

    Reageer
    #6

    Ik ben heel benieuwd waar dit vandaan komt. Ook hoofdpijn aan de linkerzijde van mijn gezicht. Tintelingen heb ik vandaag nog niet gehad. Wel heel erg zwak, alsof ik ieder moment door m'n benen kan zakken. Heel irritant. Ik hoop toch echt niet dat dit te maken heeft met insuline etc.

    Reageer
Reageer op: Complete uitputting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief