Raar gevoel hoofd, moeheid, paniekaanvallen, derealisatie

  • #1

    Hooi, ik ben een meisje en 13 jaar en heb de laatste week best wel vreemde klachten.
    Ik heb een soort gevoel in me hoofd alsof er iets doorheen stroomt, water ofzo en het is best wel beangstigend. Ook ben ik de hele dag moe en lusteloos en heb ik last van derealisatie en depersonalisatie. Ik heb al eerder soort van aanvallen gehad van derealisatie en depersonalisatie maar daarvoor ging het binnen een dag of 2 weg, nu heb ik het al echt weken lang last van. Ik heb al sinds een paar jaar een angststoornis maar heb de laatste tijd daarbij nu ook paniekaanvallen. Nu ik deze rare hoofdpijn heb ben ik bang dat er iets neurologisch mis met mij is, of dat er iets ergs is in mijn hersenen. Ook nu met de langdurige derealisatie denk ik dit. Ik weet niet wat ik nu moet doen en ben de hele dag bang om elk moment dood te gaan. Kan iemand mij helpen, alsjeblieft?

    Reageer
    #2

    Heftig allemaal en dat op zo'n jonge leeftijd. In elk geval naar de huisarts.

    Ook belangrijk om te zorgen voor een goed voedingspatroon. Een stabiele bloedsuikerspiegel is bijvoorbeeld belangrijk, ook voor de hormoonhuishouding. De juiste aminozuren en vitamines zijn belangrijk. Kan ook zomaar zijn dat je wat tekorten hebt. Tekorten aan stoffen als magnesium en vitamine B en D kunnen een boel zogenaamd psychische problemen geven, zoals paniekaanvallen en derealisatie. Dus goed voor jezelf zorgen en in elk geval even naar de huisarts toe.

    Reageer
    #3

    Dit herken ik en ik ben even oud als jou. Ik heb er ook regelmatig last van. Zorg voor goede nachtrust. En eet goed. Tijdens de paniekaanval moet je denken: dit komt allemaal goed en er is niks ergs want het zit alleen in mijn hoofd. Dan is het belangrijk om door je neus rustig in te ademen en door je mond weer uit. Praat met iemand die je vertrouwt over je problemen. En ga in iedergeval even naar de dokter wat ik ook ga doen. Die kan misschien even  je bloed prikken en misschien wel de oorzaak vinden. Dit hoeft niet persé iets lichamelijks te zijn maar denk eerder aan een depressie. Doe dingen die je fijn vindt en ik weet dat ik dit berichtje wel erg laat typ maar ik hoop dat je er wat aan hebt en al weer genezen bent!

    Reageer
Reageer op: Raar gevoel hoofd, moeheid, paniekaanvallen, derealisatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief