Bij vaginitis partner ook antibiotica nemen?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Bij m'n is colpitis, vaginitis geconstateerd. Haar dokter heeft haar medicijnen voorgeschreven (Stillat) en gezegd dat ik dat ook moet doen om ervoor te zorgen dat ze het niet weer krijgt. Nu heb ik mijn dokter gebeld omdat ik geen idee of hier een recept voor nodig is. Het verhaal uitgelegd maar mijn dokter zegt dat ik geen antibiotica hoef te doen omdat het niet overdraagbaar is op mannen. Mocht het een terugkerend probleem zijn kan ik wel aan de antibiotica.

  Een detail dat het waard is om te melden is dat m'n vriendin in Oekraïne woont en ze daar naar de gynaecoloog is geweest.

  Als ik nu een beetje rond ga neuzen kom ik best wat verhalen tegen waarin de partner ook antibiotica neemt.

  Wat is het nu, wel of niet? Heb ik een recept nodig? Als de dokter zegt dat het niet hoeft, kan ik het dan toch nemen om m'n vriendin gerust te stellen?

  Reageer
  #2

  Wat is de oorzaak van de vaginitis? Er zijn verschillende mogelijke oorzaken en verschillende mogelijke behandelingen namelijk. Afhankelijk van de oorzaak dient de partner meebehandeld te worden. De oorzaak kan infectieus zijn, hormonaal, allergisch of bijvoorbeeld een complicatie zijn van diabetes.

  Reageer
Reageer op: Bij vaginitis partner ook antibiotica nemen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief