Bacteriele vaginose

 • #1

  Ik heb al maanden last van (terugkerende) bacteriële vaginose. Uit een banale kweek kwam dat het om de streptococcus pyogenes gaat die de klachten steeds veroorzaakt, dus niet de standaard gardnerella bacterie.

  Na een antibioticakuur was ik klachtenvrij. Ik heb een vaste partner, waarmee ik de afgelopen tijd met condoom heb gevreeën, om de boel even wat rust te geven. Maar na orale seks (hij bij mij) is de vaginose toch opeens weer terug.

  Ik vermoed nu dus dat de besmettingshaard de mond van mijn partner is. Zou dit kunnen?

  Ik heb deze vraag ook gesteld aan de huisarts, samen met de vraag of mijn partner wellicht meebehandeld kan worden. Hier willen ze echter niets van weten. Het zou onzin zijn om mijn partner te behandelen, en ik moet maar gaan douchen na orale seks.

  Ik vind het erg jammer dat er niet actoef wordt meegedacht met mij. Seks wordt op deze manier een moeilijk ding in mijn hoofd en dat wil ik graag voorkomen.

  Heeft u wellicht nog tips of ideeën hoe ik dit aan kan pakken?

  Reactie
  #2

  Hoe is de mondhygiene van je partner?

  Reactie
  #3

  Daar is eigenlijk niks mis mee. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij altijd zijn tanden poetst en mondspoeling gebruikt voor het naar bed gaan (waarna we dus seks hebben). Zou dit voor irritatie kunnen zorgen dan?

  Reactie
  #4

  Dat kan een irritaie veroorzaken maar niet meteen een bacteriele vaginose. Misschien ben je gevoelig voor een bepaalde mondbacterie. Is er al een keer een uitstrijkje gemaakt?

  Reactie
  #5

  Yes. Er is een uitstrijkje gemaakt voor het bevolkingsonderzoek laatst. En rond diezelfde tijd een uitstrijkje voor een kweek. Daar kwam inderdaad die streptococcus pyogenes uit, die normaal bijvoorbeeld keelontsteking kan veroorzaken.

  Reactie
  #6

  Dan is het dus van de orale seks . Je partner heeft daar dan toch iets te veel van in zijn keel. Hij heeft nooit last van keelontstekingen of opgezette amandelen?

  Reactie
  #7

  Hij klaagt wel eens over een scherp gevoel in de keel. Maar niet erg genoeg om mee naar de dokter te gaan.

  Bovenstaande klinkt voor mij heel aannemelijk, maar mijn huisarts vond dit dus maar onzin. En zegt dat dit puur bij mij ligt en de flora zichzelf moet herstellen

  Reactie
  #8

  Het is een bacterie die doorgaans niet in de vagina voor komt. Ze is wel vastgesteld. Het kan natuurlijk zijn, dat het slijmvlies erg gevoelig is. Weet je zo of de zuurtegraad van je vagina ook is getest?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Deze is niet getest nee.

  Verder ben ik de eerste keer behandeld net Flagyl, maar volgens mij is dat ook niet de juiste ab voor de bacterie.

  De huisarts zal het ongetwijfeld beter weten. Maar ik verbaas me over het feit dat ik de standaard behandeling krijg voor deze aandoening, terwijl deze niet wordt veroorzaakt door de standaard bacterie

  Reactie
  #10

  Flagyl kan wel bij bepaalde bacterieen worden gebruikt. Maar niet bij deze. Hier moet toch echt wel een zwaarder middel worden gebruikt. Zo kun je elkaar over en weer blijven besmetten. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog.

  Reactie
  #11

  Hartelijk dank voor de reacties. Fijn om te weten dat mijn gedachtengang hierin niet vreemd is.

  Helaas laat de dokter me niet op consult komen, en moet ik het maarliefst 3 maanden aankijken alvorens weer een afspraak te maken!

  Reactie
  #12

  Je bedoeld : de huisarts laat je niet op consult komen?

  Reactie
  #13

  Klopt inderdaad:) Ik word afgescheept door de huisarts. Dus probeer nu te kijken of ik ergens online een consult kan regelen om verder te komen.

  Reactie
  #14

  Dat moet je niet accepteren. Je mlet maar eens een hartig woordje met die huisarts speken of een andere huisarts zoeken

  Reactie
  #15

  Daar heeft u helemaal gelijk in. Ik heb contact gezocht met de HAP.

  Ik heb nu 1 Flagyl ovule gekregen en eenn7 daagse clindamycine kuur voor mij en mijn partner. Hopelijk gaat dit voldoende helpen.

  Reactie
Reageer op: Bacteriele vaginose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief