Contactbloeding, verminderd libido

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben een vrouw van 38 en heb sinds een maand of vier last van contactbloedingen. Het is zeer weinig en echt enkel bij contact niet zomaar tussendoor. Mijn man heeft een vasectomie ondergaan en komt dus vaak klaar in mij, ik zie bij het afvegen geregeld een licht roze kleur op mijn zakdoekjes op eenders welk moment van mijn cyclus. Ik kan daarna ook last hebben van een zeurderig gevoel, alsof ik ongesteld ga worden maar minder hevig dan wanneer ik echt ongesteld ben. Ik heb seks met 1 en dezelfde partner, die is redelijk bovengemiddeld geschapen maar wij zijn al meer dan 10 jaar samen, hebben 2 kinderen, en ik heb hier nooit eerder echt last van gehad. Ik heb ook een verminderd libido. Maar op dit moment weet ik niet meer goed of dit nu werkelijk zo is of eerder een gevolg van mijn ongerustheid.

  Er werd een uitstrijkje gedaan, wisser, echo van de baarmoeder/eierstokken, gekeken naar eventuele verzakking … alles normaal, niets zorgwekkends gevonden. De gyn zag een heel klein wondje in mijn baarmoederhals maar echt heel klein zei ze.

  Ik heb 1 keizersnede gehad en 1 vaginale bevalling. Ook een abortus ondergaan. Maar dit allemaal jaren voordat ik last kreeg van bovengenoemde probleempjes. Wel heb ik sinds mijn laatste (vaginale - vbac) bevalling in 2020 een zwakkere bekkenbodemspieren waarvoor ik nu kine doe. Ik heb altijd een heel regelmatige en voorspelbare cyclus gehad en nog steeds van 28-30 dagen. Ik neem geen anticonceptie en heb normaalgezien tijdens de periode van mijn eisprong duidelijk een hoger libido en nu is dat minder, wat ik toch wel vreemd vind, ben dit niet gewend.

  Dokter en gyn lijken te zeggen dat het normaal is gezien mijn leeftijd, dat enkele ernstige dingen kunnen uitgesloten worden dankzij het uitstrijkje en de wisser en dat ik me dus niet echt zorgen moet maken. Maar ik vraag me af of ik nog wat verder moet onderzoeken en hoe/wat. Hormomen, bloed? Wat kan mijn volgende stap zijn, graag had ik hierin wat raad gekregen. Kan ik dit werkelijk aan mijn leeftijd toeschrijven, ik bedoel, ik ben geen 20 meer maar zo oud nu toch ook weer nog niet. Dank!

  Reageer
  #2

  Je bent geen 20 meer, dat klopt. Maar ook pas 38 jaar. Om te zeggen dat het aan de leeftijd ligt vind ik wat kort door de bocht. Ga voor een second opinion naar een andere gynaecoloog

  Reageer
  #3

  Ik heb een hele tijd hetzelfde gehad. Mijn dokter zei toen ook dat het bij de leeftijd hoorde (Ik ben 43) uiteindelijk ook uitstrijkje gehad en nog meer testjes. Ik ben ook al 25 jaar bij mijn man , twee kinderen. Uiteindelijk stelde het me niks gerust omdat ik ook roze " afscheiding" kreeg als ik bijvoorbeeld ging fietsen en afstapte. Bij gynaecoloog echo gehad , baarmoedercheck etcetera.
  Uiteindelijk lag het bij mij aan de bartholin klier daar kwam alle ellende de uit. Je zou dot bij een gynaecoloog nog kunnen aankaarten dat ze daar ook eens naar kijken! Succes !!

  Reageer
Reageer op: Contactbloeding, verminderd libido


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief