scheurtjes op mijn perineum

Online ZorgZus
  • #1

    hoi, ik heb steeds nadat ik met mijn vriend gevreeen heb scheurtjes op mijn perineum (stukje tussen mijn vagina en anus). Heeft iemand een idee hoe dit zou kunnen? Erg lastig.. verder geen andere verschijnselen, alleen dit, terwijl we best rustig vrijen,g ewoon normaal denk ik.

    Reageer
    #2

    Dat lijkt me vervelend en pijnlijk. Is de huid beschadigd door een bevalling bijvoorbeeld door littekenweefsel dat steeds opnieuw weer scheurt? Of heb je last van een dermatologische aandoening? Bijvoorbeeld een schimmelinfectie?

    Reageer
    #3

    heey, dank voor je reactie, nee nog nooit een bevalling gehad of iets van die aard. Wel een lichte schimmelinfectie gehad tijdje terug, maar medicijnen voor gehad en nergens meer last van nu. Tja, wat het dan wel is.. ?..
    Mijn vriend is wel wat groot geschapen, maar niet heel overdreven ook weer. Zou het kunnen dat ik soms niet rekbaar genoeg ben ofzo?.. ? we gebruiken al glijmiddel, nu een hyperallergene. Dat was een aanrader van de dokter, maar niks lijkt te helpen!!

    Reageer
    #4

    Dat je partner groot geschapen zou zijn heeft er niets mee te maken, tenzij je het formaat van een babyhoofdje bedoelt :).
    Het komt vaker voor bij een schimmelinfecties. Bij een schimmelinfectie wordt je minder snel vochtig en als je dan gaat vrijen, kun je eerder klachten krijgen zoals je beschrijft.
    Ik zou het goed laten helen, mij ervan vergewissen dat de schimmelinfectie goed genezen is, en langer aan 'voorspel' doen, zodat je echt vochtig en echt ontspannen bent.
    Heb je moeite met je ontspannen tijdens het vrijen? ben je echt helemaal relaxed? Laat hem eens een langdurige massage doen, en kijk dan nog eens of je verschil merkt met normaal, en met snelle vluggertjes.

    Reageer
    #5

    Een scheurtje in de huid van je vagina geneest weer vanzelf. Daar moet je het wel de tijd voor geven. Je kunt beter een paar weken niet vrijen tot het scheurtje helemaal genezen is. Anders gaat het steeds een beetje dicht maar blijft het een zwakke plek die gemakkelijk weer open gaat als je te vroeg weer gaat vrijen. Geduld is dus het belangrijkste.
    De oorzaak is een ander verhaal: stress, schimmelinfectie, bacteriële vaginosen. Dat vergt een aparte behandeling en beleid.

    Reageer
    #6

    hm, we doen al aan een vrij lang voorspel en niet aan vluggertjes. Ik wordt niet heel erg vochtig van mezelf, en dus gebruiken we meestal glijmiddel. en we wachten trouwens ook steeds tot het helemaal genezen is. Maar vervolgens dan met de eerstvolgende keer dat we vrijen krijg ik meteen weer scheurtjes.

    Reageer
    #7

    Scheurtjes in de vagina kan verschillende oorzaken hebben: een droge huid hebt, een schimmelinfectie, een allergie of een SOA
    Een lichamelijk onderzoek door de huisarts geeft duidelijkheid.

    Reageer
    #8

    de huisarts weet het niet, ik heb geen soa, ben erop getest namelijk.. misschien een allergie ofzo.
    Ik ga het de huisarts vragen. baal er inmiddels behoorlijk van, tis niet echt leuk zo, sex..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik herken het, heb het net ook bij mezelf ontdekt.. ik heb het ook elke keer nadat ik sex heb gehad, ik vind het echt vervelend en snap echt niet hoe het kan want ben wel steeds vochtig genoeg. Ik durf er zelf ook niet mee naar de huisarts. Weet je ondertussen al wat het is?

    Reageer
    #10

    Wisten jullie dat de anticonceptiepil ook perineale scheurtjes kan veroorzaken?

    Ik heb namelijk precies dezelfde klachten. Mijn perineum jeukt, ontsteekt, en bloedt, nu al meer dan 10 jaar.
    Ik ben nu 48, heb altijd een regelmatige cyclus en houdt het gebied goed schoon en droog, en gebruik een geurvrije zeep. En ik draag losse onderbroekjes. Wat kan een mens nog meer doen??

    Ik heb nu al zoveel artsen gezien maar ze hebben geen van allen een oplossing voor mij die echt werkt.
    Ik heb van alles geprobeerd van hormonale cremes, steroïden, grapefruit zaad extracten, anti-schimmelcremes ... Noem maar op, ik heb het geprobeerd!
    Maar het komt altijd weer terug en vind het vreselijk. Ik ben haast vergeten hoe het is om seks hebben zonder de angst voor wéér die pijn.

    Een keer, twee jaar geleden is het echt een lange tijd weggebleven. Ik weet niet waardoor maar het was echt een verademing. En nu heb ik het dus weer...

    Wie weet raad?

    Reageer
    #11

    ik heb er geen last meer van! ik heb drie eitjes gekregen van de dokter, van die eitjes voor een vaginale schimmelinfectie diej e moet inbrengen en nu heb ik nergens meer last van! Nog even afwachten nu, want ik heb ook veel minder sex gehad. Maar t gevoel dat het helpt. Volgens mij moet je er dan wel echt 3 krijgen ipv 1 want dat hielp niet bij mij.
    Hopelijk helpt dit goed bij jullie ook!

    sterkte!!

    Reageer
    #12

    Een vaginale schimmelinfectie is vaak de oorzaak van deze kleine scheurtjes van de huid van de vagina.
    Een langdurig onbehandelde schimmelinfectie moet goed behandeld worden want schimmels kunnen behoorlijk hardnekkig zijn als ze zich eenmaal genesteld hebben.
    Fijn dat het voor jou de oplossing blijkt te zijn. Ik ben benieuwd naar het verloop, temeer er blijkbaar meer dames zijn die dezelfde klachten hebben als jij, en nog geen goede oplossing hebben gevonden. Haihai.

    Reageer
    #13

    Ja ik heb ook al een paar jaar last van m'n perineum. Het heeft niks te maken met niet vochtig genoeg zijn want glijmiddel gebruik ik genoeg.

    M'n vriend en ik zijn er ondertussen aan gewend om erg weinig seks te hebben, maar het blijft ontzettend frustrerend.

    Het enige wat je kunt doen om het zoveel mogelijk te voorkomen is door standjes te doen waarin je de perineum zoveel mogelijk vermijd (dus vooral niet van achter nemen) en altijd voor de seks wat vaseline rechtstreeks op je perineum smeren.

    Voor de rest weet niemand wat hier aan te doen is.

    Veel succes allemaal!

    Reageer
    #14

    ok, een tijdje later, dus tijd om even de stand van zaken te melden;

    heb toch wel weer wat scheurtjes, maar wel echt een heel stuk minder! Maar de teleurstelling is er wel, dat het toch nog teruggekomen is.. Toch nog een keer met de dokter over praten..

    Reageer
    #15

    Ik weet niet of je het hele perineum bedoelt..

    Maar ik heb het altijd bij een stukje huid onder aan mijn vagina ingang, die scheurt dan richting anus in.
    Het bloed dan, doet twee dagen pijn, en groeit weer aan elkaar. er zit ook al veel litteken weefsel op.

    Het ligt totaal nergens aan. Ik heb al 27 man gehad, van formaat 5 centimeter tot 18 centimeter, langdurige relatie en one night stands, waarbij ik zeker ontspannen en vochtig genoeg ben.
    Ik ben er mee naar de huisarts geweest, de huid daar zit gewoon hoger voor de ingang dan bij andere vrouwen. Dit kon hij wegknippen maar dan had je meer kans om totaal tot aan je anus uit te scheuren.

    Ik heb vervolgens zijn andere advies opgevolgd;
    Elke avond even zachtjes masseren en zachtjes oprekken met glijmiddel (of iets anders niet schadelijks)
    En sindsdien is het niet elke keer meer.
    Je kan natuurlijk ook je partner het laten doen 😉

    Reageer
Reageer op: scheurtjes op mijn perineum


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief