• #1

  Ik ben een 21-jaar oude student en zit in een vervroegde overgang. POF genaamd. Nu heb ik een bobbel bij de ingang van mijn vagina. Het is zacht heeft een wat ruwe oppevlak maar is niet gevoelig. Als ik ongesteld ben (met behulp van een hormoonsupplement) heb ik moeite met het inbrengen van een tampon.

  HIernaast heb ik vaak steken in mijn onderbuik..en af en toe ook steken die helemaal van onderaf komen. Ik heb vaak last van een pijnlijke vagina dat ruw aan voelt..Het is niet rood en brand ook niet echt. Kan iemand mij vertellen wat de klachten zijn?

  bij voorbaat dank,

  Anne-May

  Reactie
  #2

  Dag Anne-May, is de oorzaak van jouw prematuur ovarieel falen bekend? Is de zwelling in je vagina continu aanwezig of schommelt deze met je hormonale spiegels?

  Reactie
  #3

  De klachten van prematuur ovarieel falen zijn vergelijkbaar met de klachten die optreden bij de normale overgang.
  Typische overgangsklachten zijn klachten die vrijwel uitsluitend voorkomen bij vrouwen in deovergang. Voorbeelden zijn opvliegers en nachtzweten, pijn bij de gemeenschap en klachten bij hetplassen.
  Atypische klachten zijn klachten die niet duidelijk met de overgang samenhangen, maar wel vaak doorvrouwen worden genoemd, zoals stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, droge huid en slijmvliezen,pijn bij de gemeenschap, geen zin in seks, vermoeidheid, pijnlijke gewrichten. Deze klachten kunneneventueel leiden tot spanningen met uw omgeving.

  Reactie
  #4

  Veel jonge vrouwen die al in de overgang zijn, voelen zich eenzaam: hun vriendinnen krijgen kinderen, en zij kennen zelf in hun omgeving alleen vrouwen rond de vijftig jaar met overgangsproblemen.

  Lotgenotencontact kan een waardevolle aanvulling zijn in het proces van verwerking.

  Reactie
  #5

  Vanuit het UMC Utrecht is een project voor optimale zorg en wetenschappelijk onderzoek naar POF opgestart waaraan veel ziekenhuizen meedoen.

  Kijk voor meer informatie op:

  www.umcutrecht.nl/pof

  Reactie
  #6

  Deze:

  http://www.umcutrecht.nl/subsite/POF_Eierstokveroudering/POF/Oproep.htm

  Reactie
  #7

  Hallo ten eerste bedankt voor de reacties..

  Ik geloof dat de grote van het gezwel idd wel wat fluctureerd..Maar helemaal zeker weten doe ik dit niet. De oorzaak van mijn POF is vrijwel onduidelijk.."Gewoon geboren met te weinig eitjes" is wat ze me in het ziekenhuis vertelden. Zouden de klachten aan mijn vagina en in de onderbuik met de vervroegde overgang te maken kunnen hebben?

  Reactie
  #8

  Ik vind het te onzeker om er zonder meer gegevens iets over te zeggen. Ga naar je huisarts, laat het lichamelijk onderzoeken, vertel duidelijk waar je last van hebt en wat je zelf denkt dat het is, en vraag dan om een sluitende diagnose.
  Een bult in je vagina die zo groot is dat je lastig een tampon in kunt brengen is niet goed. Dat vergt nader onderzoek door een arts.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hallo mensen
  ik heb heel erg last van steken in mijn vagina en ik ben 14 jaar en nog steeds niet ongesteeld en ik heb de laatste tijd ook steeds urine verlies maar dat met die steken weet ik niet hoe het komt en het doet heel erg zeer

  Reactie
  #10

  Misschien heb je wel een blaasontsteking? Heb je al seks met een jongen gehad? En heb je toen een condoom gebruikt?

  Reactie
  #11

  Een urineweginfectie is de verzamelnaam voor alle infecties die betrekking hebben op de urinewegen: nier, nierkelk, ureter, blaas (blaasontsteking) en urethra (urethritis).

  Omdat de toegang tot de urinewegen anatomisch gesloten is, is de inhoud ervan steriel. Diverse barrières beschermen tegen binnentreden van micro-organismen; de urinestroom verwijdert eventuele aanwezigheid van bacteriën in de urethra. Dit kan veranderen door binnenkomst van micro-organismen van buitenaf, zoals kan gebeuren door katheterisatie van de blaas. Ook is de binnenkant van de blaas beschermd tegen micro-organismen door afgifte van afweerstoffen door het slijmvlies. De overgang van de ureter (buis tussen nier en blaas) in de blaas is van een klepmechanisme voorzien, waardoor de urine niet kan terugkeren vanuit blaas naar nierkelk. Als dit mechanisme faalt spreekt men van vesico-ureterale reflux. Dit kan een nierbekkenontsteking (pyelonefritis) tot gevolg hebben. Maar ook vanuit de bloedbaan kunnen micro-organismen in de urinewegen terechtkomen. Dit kan leiden tot ontsteking rondom de nier (nierkarbunkel). In het geval van via de bloedbaan versleepte tuberculose kan niertuberculose ontstaan. Een bijzondere ontsteking van de nier is glomerulonefritis.

  Reactie
  #12

  nee heb ik nog nooit gehad maar het doet echt zeer alsof er een naald in zit

  Reactie
  #13

  Dit zijn mogelijk symptomen van een PID, ontsteking in het kleine bekken. Weet jouw moeder ervan? Bespreek het even met je moeder.
  Hoezo ben je nog steeds niet ongesteld? Ben je wel al vaker ongesteld geweest en blijft de menstruatie nu achterwege?

  Reactie
  #14

  ik ben nog nooit ongesteld geweest!

  Reactie
  #15

  Misschien zijn dit wel de eerste symptomen van de menarche?

  Reactie
Reageer op: steken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief