Pijn omgeving eierstokken bij ‘stoot’bewegingen of bepaalde posities

Online ZorgZus
 • #1

  De titel klinkt een beetje vreemd, maar ik heb sinds een paar weken vaak pijn rond mijn eierstokken als ik bijvoorbeeld fiets of voorovergebogen/onderuitgezakt zit.

  Ik moet voor werk eten bezorgen op de elektrische bezorgfiets en de weg in en om de stad is niet bepaald 'hobbeltjesvrij'. De fiets waar ik op fiets vangt ook geen schokken op, dus alles komt aan op het gebruik van mijn spieren etc etc. Hierbij ervaar ik pijn rondom mijn eierstokken, alsof ze de schokken van de hobbeltjes niet aankunnen. Dit gaat best irriteren na een tijdje.

  Hetzelfde ervaar ik af en toe als ik voorovergebogen zit, dat mijn broekrand of riem in mijn buik drukt (ik heb aardig wat buikvet) en waardoor het voelt alsof er op mijn eierstokken gedrukt wordt.

  Gisteren deed het ook pijn bij het staan, een soort van drukkend gevoel was het.
  Ik dacht eerst dat het mn darmen konden zijn door ongezond eten, maar de pijn bevint zich aan 2 kanten op exact dezelfde plekken bij de onderbuik net bij mijn bekkenrand, dus eierstokken leek mij het meest logisch. De fijnste houding die ik dan aan kan nemen is buik ingehouden en rechtop zittend/staand. Iemand een idee wat ik hiermee moet? Uiteraard afvallen, heb een bmi van rond de 30, maar is het verder gevaarlijk? Of kan het geen kwaad wat ik nu ervaar?

  Reageer
  #2

  Ik ben trouwens 20

  Reageer
  #3

  Ga dan eens met de klachten naar de huisarts

  Reageer
  #4

  Bedankt voor je reactie!

  Ik bel echter al regelmatig de huisarts met de meest onschuldige klachten (hypogondrie) en als ik dan de afspraak heb is het probleem al over, daarom wil ik het eerst maar liever eens horen van andere mensen die hier ervaring mee hebben. Daar is dit forum overigens voor toch? 🙂

   

  Ook heb ik niet het geld voor bloedonderzoeken, dus ik wacht eerst even af wat anderen zeggen

  Reageer
Reageer op: Pijn omgeving eierstokken bij ‘stoot’bewegingen of bepaalde posities
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief