HPV ,LLETZ, niet kunnen bepalen welk type.

 • #1

  mijn vriendin heeft na 1,5 jaar nog steeds hpv. met de uitstrijkjes kunnen ze niet bepalen. welk type het is. maar ze willen wel een lletz. maar als je niet ziet waar iets is of zit, en je kan het niet bepalen welk type met een uitstrijkje.is het dan verstandig daar iets gaan weg te nemen? want aangezien men niet weet welk type het is, zou iets weg nemen ook meer schaden kunnen doen? men weet ook niet juist waar of wat van de baarmoederhals men gaat weg nemen. of is dit leergierigheid? op kosten van iemand anders zijn gezondheid?

  Reactie
  #2

  Om het type te bepalen hebben ze dan toch een biopt nodig...

  Reactie
  #3

  dus zo maar lukraak gaan weg nemen? wat ik niet snap is met een uitstrijkje vind je het niet, dus dan gaat men zo maar een stukje weg nemen van een baarmoederhals niet wetende of het daar eigenlijk zit? en aangezien een biopt zou worden genomen , en stel dan nog dit gezond is, welke nadelen kunnen er aan over gehouden worden? en stel met dat biopt word toch wat slecht gevonden, kan op deze manier van biopt niet meer schade aanrichten, als men aan aangetast weefsel gaat branden?

  Reactie
  #4

  Om te beginnen wordt er niet "zomaar" en "lukraak" iets weggenomen. Dit is toch echt de manier om eventuele baarmoederhalskanker te kunnen vaststellen. En de naam zegt het dus al: BaarmoederHALSkanker. Daar komt deze vorm van kanker namelijk voor. En er wordt ook niet echt een stukje weggehaald maar een heel klein plukje van het slijmvlies in de baarmoederhals.
  Met een uitstrijkje kan men een infectie vaststellen, maar om te bepalen welke specifieke cellen er aanwezig zijn is een biopt nodig. Het nemen van een biopt kan wat ongemak geven en wellicht een kleine bloeding maar meer dan dat ook niet.

  Reactie
Reageer op: HPV ,LLETZ, niet kunnen bepalen welk type.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief