Endometriose?

 • #1

  beste,

  graag wil ik ervaringen horen van vrouwen met endometriose of professionals die hier veel vanaf weten want :

  -ik kreeg 4 jaar terug last van pijn tijdens de seks en veel moeten plassen met weinig volume (aandrang)

  - Sinds een jaar ben ik met de (Diana)pil gestopt en nu:

  Heb ik weer veel last van acne en over beharing

  Heb ik last van onregelmatige & wat heftigere menstruatie,

  Misselijkheid tijdens menstruatie en ook darm klachten (vaak hele erge buikpijn en aandrang en dan lukt het niet om te poepen,

  ik heb pijn in mijn buik, maar ook pijn in m’n rug en bovenbenen tijdens de menstruatie.

  Ik heb nog steeds pijn tijdens de seks, na bekken bodem fysio wel iets minder, plasprobleem is over maar de rede van de pijn is nooit bekend geworden .

  er is dus door een gyneacoloog onderzoek gedaan naar PCOS, hier geen duidelijk resultaat in.

  ik weet niet of ze op de echo ook naar endometriosis zouden kijken maar ik heb wel heel veel van de symptomen (ook altijd moe, moe moe, tijdens de menstruatie nog erger en ook somber)

  hopelijk kan iemand mij helpen!

  Reactie
  #2

  Beste,

  klinkt het aannemelijk dat ik endometriosis heb? Moet ik mijn huisarts contacten ?

  Reactie
  #3

  De pil ontregelt je eigen hormoonhuishouding, wat ook klachten kan geven. Herstelt zich n het stoppen niet zomaar vanzelf. Bij acne speelt insulineresistentie een rol. Door de pil wordt het teveel aan mannelijk hormonen wel overstemd door vrouwelijke hormonen maar is natuurlijk geen oplossing. De pil zorgt ook voor de uitstoot van vitaminen en mineralen, zoals zink. Belangrijk is in elk geval je voedingspatroon. Vooral ook zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment complexe koolhydraten te combineren met eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Gebruik van bepaalde voedingssupplementen en natuurlijke middelen kan het ondersteunen. Beste is wel om advies te vragen. In Boxmeer zit een vrouwenpoli. Endometriose zou ik niet weten.

  Reactie
  #4

  Dat kan alleen maar met een onderzoek worden vastgesteld

  Reactie
  #5

  @Catootje,

  bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik heb het ook met de HA besproken maar die zei dat de enige manier is om klachten te verminderen de pil is.. zij noemde geen vrouwenspecialist.. weet jij hoe ze precies heten zodat ik iemand meer in de buurt kan opzoeken ?

  zelf had ik gevonden dat omega 3 tabletjes kunnen helpen tegen acne ?

  & ik ben al onderzocht door de gyn; dat was een beetje raar.. ze zag niks geks op de echo, toen moest ik bloed prikken voor mannelijk hormonen enzovoorts, daar kwam ook niks uit! Toch zei zij dat ik ruim een jaar voordat ik kinderen wil weer langs moet komen omdat ik misschien een behandeling nodig heb.. zo raar.. kan zij dan toch iets gezien hebben? Maar bij verdenking op endometriosis zou ze het wel zeggen toch? Ze zei in iedergeval dat de onderzoeken PVOS uitsluiten maar dat ik wel alle symptomen heb..

  Reactie
Reageer op: Endometriose?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief