Endometriose?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 20 jaar en heb tot ongeveer een jaar geleden nooit heel erg veel pijn ervaren tijdens de menstruatie. Ik heb echter om andere redenen wel vaker echo's gehad, waarbij er telkens werd gezegd dat mijn rechter ovarium veel groter was dan de linker, als gevolg van cystes.

    Ik heb eigenlijk altijd een week voor ik ongesteld moet worden zoveel pijn dat ik slechts met pijnstillers naar buiten kan. De menstruatie is daarnaast ook heel onregelmatig.

    Verder voel ik me in die week ook hartstikke misselijk en neemt de stress toe. De bloeding zelf is niet hevig, het is vaak na twee dagen al zo goed als niet meer merkbaar.

    Daarnaast heb ik wel heel erg veel last van mijn blaas. Naast blaasontsteking die ik telkens oploop, heb ik heel vaak steken. Die steken heb ik dan in mijn gehele onderbuik. Zodanig dat ik er soms gewoon van gil. Zitten, liggen, niks helpt dan.

    Ik heb een aantal jaren geleden veel in het ziekenhuis gelegen voor darmproblemen. Ook hier heb ik nog steeds heel erg veel last van, vooral in de week voor de menstruatie (dus wanneer ook de steken en de pijn toenemen).

    Ook heb ik erg veel pijn in mijn onderrug. Dit gaat gepaard met de steken in mijn onderbuik. Mijn buik zet dan ook enorm op, wat erg naar aanvoelt.

    Nu is mijn angst, na allerlei symptomen te hebben opgezocht en verhalen van anderen te hebben gelezen, dat dit misschien wel endometriose zou kunnen zijn. Mijn vraag is dus of iemand die dit heeft, deze klachten herkent of enigszins weet hoe of wat ik hiermee kan doen.

    Ik ben zelf al bij mijn huisarts geweest. Die vond het raar dat ik niet meer klachten had dan wat ik hierboven heb aangegeven, omdat de cysten dus duidelijk groot zijn.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je klachten toch vooral veroorzaakt zullen worden door de cysten. Aks je denkt endometriose te hebben, ga dan naar de gynaecoloog en laat het onderzoeken.

    Reageer
    #3

    Allerlei klachten die je beschrijft, zoals cystes, onregelmatige cyclus, korte menstruatie enz.- hebben onder andere te maken met insulineresistentie en oestrogeendominantie. bij oestrogeendominantie is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Pilgebruik versterkt dat. Op internet kan je een en ander vinden over insulineresistentie en oestrogeendominantie en wat je er aan kan doen, onder andere met de juiste voeding, vermijden van xeno-oestrogenen en gebruik van aanvullende middelen, onder andere natuurlijke progesteroncrème.

    Verder kan je tekorten aan allerlei stoffen hebben; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. bij cystes spelen onder andere tekorten aan silicium, jodium en zink en gammalinoleenzuur. Ook het ontgiften van je lichaam kan belangrijk zijn. Bij menstruatiepijn kunnen ook bepaalde stofjes helpen, zoals magnesium, vitamine B en D, gammalinoleenzuur en omega 3.

    Bij terugkerende blaasontstekingen ook wat aan je weerstand doen met goede voeding - vooral weinig suikers - en supplementen als vitamine C en zink en combinatiepreparaten met cranberry, mannose en beredruif. Daarnaast zijn er nog andere middelen als colloidaal zilver.

    Antibiotica kunnen soms  nodig zijn maar slik er altijd een vitamine B-complex bij ter versterking van je darmen. Om ze weer te  herstellen probiotica gebruiken. Antibiotica verminderen ook een bepaald enzym, DPP-IV genaamd. Er zijn wel middelen die de aanmaak daarvan ondersteunen. Ook geven antibiotica een tekort aan vitamine K.

    Voor je darmen in het algemeen, naast goede voeding ook zorgen voor oplosbare vezels. Bijvoorbeeld met een middel als Colon Clean.

    Beter dan het ergste vrezen is om je lichaam te ondersteunen met de juiste voeding  en aanvullende middelen. Op internet genoeg hierover te vinden. Of je vraagt advies op natuurgeneeskundig gebied.

     

     

    Reageer
Reageer op: Endometriose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief