Vreemde bloedingen

Online ZorgZus
 • #1

  Beste mensen,

  wetende dat ik op dit forum niet op de juiste plek ben wil ik dit wel met jullie delen, misschien kunnen jullie mij advies geven en misschien vind ik hier wél iemand met hetzelfde.

  sinds mijn 15de heb ik een vriend (ik ben nu 22). hij was mijn eerste, ik zijn eerste.
  sinds mijn 17de kreeg ik last van bloedingen tijdens en na de seks. toch ermee blijven kwakkelen... Op mijn 18de naar de huisarts gegaan die mij direct doorstuurde naar de gyneacoloog. deze nam een uitstrijkje en deed een inwendig onderzoek. Tijdens dit onderzoek voelde ze dat ik erg ''droog'' was. ze vroeg of ik een tampon ingehad had voordat ik het onderzoek kreeg. Nee dat had ik niet. Ik was tenslotte niet ongesteld.

  uit het uitstrijkje kwam niets, maar het zat haar niet lekker dat ze er bijna niet inkwam zeg maar. daarom wilde ze kijken naar mijn baarmoedermond, met een microscoop. Dit gebeurde door een andere arts, ik kon meekijken op een beeldscherm. Ik zag dat ze weer met een wattestaafje naar binnenging, ik denk dat ze nog een uitstrijkje wilde nemen, zodra zij mijn baarmoedermond raakte, zag je niets anders dan bloed. Hierop is direct het afdelingshoofd gebeld, deze keek ook heeft de hele boel ontsmet, en heeft mijn baarmoedermond ingesmeerd met zilver. Het bleek tijdens dit onderzoek dat ik het vlies wat normaliter over de baarmoedermond hoort te zitten ik bijna volledig mis.
  hierdoor ben ik vatbaar voor infecties, ontstekingen, maar met name het ''ongemak'' dat ik zeer snel bloed. mijn vriend hoeft er maar tegenaan te stoten, heel zachtjes, en het word weer een slagveld. dit zilver heeft mij een half jaar beschermd tegen bloedingen. daarna was het weer zover. Nu ging het zover dat ik de dag daarna niet kon werken, zoveel bloed was ik kwijt. direct mijn huisarts gebeld, verwijsbrief gekregen en weer terug naar mijn eigen gynaecologe. Zij vond ook dat dit niet langer kon. Ik zou een cryo krijgen. door middel van bevriezing weefsel laten afstoten en hopen dat het vlies dan weer zou groeien. tijdens deze behandeling wilde de arts eerst overleggen, dit was weer niet mijn eigen arts.
  Zij wilde eerst overleggen met het afdelingshoofd. Ze zei ik denk niet dat het nut heeft haar deze behandeling te geven waarop dat afdelingshoofd zei je hebt geen keus, want dit is de laatste stap voor haar, anders moet hij eruit, en daar is ze nog te jong voor, ik was toen net 21.
  Deze arts deed toch de cryo, die voor mij zeer pijnlijk was, en na 1 week had ik een controle. Het zag er goed uit. Er was nog hoop voor me dacht ik!!!
  Dit was in juli 2007. vanaf oktober begon het bloeden weer… eind januari 2008 had ik een afspraak met mijn eigen gynaecologe. De indruk die ik kreeg was dat ze het niet meer wist. Ze wilde dat ik per direct mijn pil, microgynon 50, zou blijven doorslikken tot ik een doorbraakbloeding zou krijgen, die moest ik dan laten komen, en een week thuis op bed blijven met naproxen. Na die cryo heb ik erg veel last van mijn menstruatie, iets wat ik voorheen niet had, ook meer bloedverlies. Ook tijdens mijn ‘’pil periode’’ meer baarmoederkrampen dan ooit. Mijn gynaecologe zei dat waarschijnlijk door de cryo mijn baarmoeder overactief was geworden. Tijdens het uitstrijkje zei ze dat de cryo alleen aan de linkerkant aangeslagen was, niet rechts, juist waar het wel moest.
  Ze wil me nu zodra ik weer tijdens/na de seks bloed terug kom, en dan smeert ze me elke keer in met zilver.

  Ik ben vanmorgen bij mijn huisarts geweest, ik trek dit niet meer. Ik zet mezelf niet in een slachtoffer rol, maar ik wil seks wanneer ik dat wil zonder te bloeden. Mijn huisarts begreep mijn frustratie, en raadde mij aan weer naar haar te gaan.. en dit ook op deze manier tegen haar te zeggen..

  Heeft iemand een idee wat een alternatief is voor mij, zonder dat mijn baarmoeder eruit moet? Ik kan nu niet de keuze maken of ik kinderen wil later of niet.

  En heeft iemand tips voor mij?

  Sorry voor het lange verhaal! Alvast bedankt voor de reacties!!

  Liefs, Joyce

  Reageer
  #2

  moeilijk! hier hebben "wij" hier denk ik niet genoeg ervaring mee.

  Dit is iets voor een hele goeie gynac. heb je die, heb je second opinie gehad?

  Als je baarmoeder er echt uit zou moeten, dan zou ik in ieder geval vragen of ze heel veel eitjes willen invriezen, misschien kun je dan later nog doormiddel van een draagmoeder een kindje krijgen. Maar dit alleen als het niet anders kan.

  Als je helemaal klaar bent met onderzoeken en als er geen oplossing is, ga dan als uiterste redmiddel naar een arts in de Chinese geneeskunde, heel misschien kan die nog iets anders verzinnen. Hoewel mij dit een heel moeilijk geval lijkt misschien toch het proberen waard.
  Vraag in ieder geval eerst een verwijzing naar een hele goeie Gynac in een Universiteitsziekenhuis.
  veel sterkte Brenda

  Reageer
Reageer op: Vreemde bloedingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief