Kiespijn en stress

  • #1

    Ik heb het als mantelzorger erg zwaar. Dag en nacht paraat staan...ik heb ook zeer veel hoofdpijn want de persoon die ik verzorg roept zeer veel.
    Ik heb twee maand geleden een consult gehad bij de tandarts.Die zag een carie onder een oude vulling in de achterste kies onderaan. Eerst de oude vulling eruit en in orde brengen. Ik vroeg of het niet beter was die tand ook te ontzenuwen aangezien het blijkbaar reeds diep zat. Het antwoord was nee.....
    Gisteren opnieuw erge hoofdpijn door dat roepen. Ik had zelfs pijn in mijn gewrichten, en in al mijn tanden.... Maar na het nemen van veel pijnstillers, zoals bijna elke dag wegens hoofdpijn door dat geroep, bleef ik pijn hebben in de onderste kies die pas hersteld werd. Tja, wat ik anticipeerde is aan het gebeuren.
    Twee vragen 1/ kan stress lede aan de oorzaak liggen van die toestand en niet alleen het feit dat ik ook onbewust minder zorg draag van mijn gebit wegens vermoeidheid.
    2/ hoe kan het dat het probleem twee maand terug niet zichtbaar was.
    Nu heb de hele dag geroep en tandpijn...
    En nog een laatste .... Wat kan stress nog veroorzaken want soms heb ik nog meer rare dingen zoals pijn in de borst, kloppingen in mijn hoofd enz....allemaal door dit getier.Reden ook waarom veel rusthuizen geen kandidaat zijn om die persoon op te nemen.

    Reageer
    #2

    Rust- en verzorgingstehuizen zijn volgens mij juist bedoeld voor deze patiënten...

    Stress en spanningen kunnen heel veel problemen veroorzaken. Ze kunnen chronische hyperventilatie en oververmoeidheid veroorzaken.
    Kijk hier maar eens naar mogelijk symptomen:
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Mantelzorger zijn is prima. Maar soms is het een te zware taak voor een leek en moet er professionele hulp worden ingeschakeld.

    Reageer
    #3

    Kiespijn kan zeer zeker getriggerd worden door stress. Zelf heb ik een weekend vol pijn gezeten - zelfs met zware pijnstillers - om vervolgens bij de tandarts te komen die niets vindt en vroeg "heb je een druk leven? veel stress?" met het antwoord daarop wist de tandarts eigenlijk genoeg....

    Kiespijn wordt vaak getriggerd door stress omdat je onbewust gaat knarsen, je kaak gaat aanspannen, je tanden juist niet meer op elkaar laat rusten etc. etc.

     

    Reageer
Reageer op: Kiespijn en stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief