Tandpijn, stress?

  • #1

    Hallo

    Zondagavond kreeg ik plots tandpijn, maandagochtend was deze pijn nog veel heviger en heb ik de dag overleefd op Brufen. Nu echter, voel ik de pijn al veel minder. Het is eerder vervelend dan pijnlijk (in tegenstelling tot maandag). Ik kauw mijn eten al twee dagen langs de andere kant, als ik drink voel ik duidelijk een pijnlijke steek aan dezelfde tand waar het pijn deed/doet. Het vreemde is dat ik vandaag soms ook wat de pijn lijk te voelen aan een andere tand (onderaan ipv bovenaan)... ik heb online gevonden dat stress een oorzaak kan zijn van tandpijn. Morgen heb ik een afspraak bij de tandarts maar ik vroeg me alvast af of dit stress kan zijn. Voel je dan ook echt zo’n stekende pijn bij eten of drinken dat aan die tand komt?

    Bedankt!

    Reageer
    #2

    Dat zal niet van stress zijn

    Reageer
    #3

    Dat kan wel stress zijn. Soort zenuwpijn is wat je voelt zelfde als gaatje. Maar goed eerst uitzoeken of het niks andees kan zijn!

     

    (Zelf ook gehad en soms nog wel is last)

    Reageer
    #4

    ik ben deze ochtend bij de tandarts geweest. Er zat wel degelijk een gaatje, alleen zat het onderaan ipv bovenaan met een uitstralende pijn naar boven... de tandarts heeft het gaatje opgevuld en zei dat ik hier nog wel enkele dagen last van kan hebben. Deze voormiddag voelde ik bijna niets (waarschijnlijk door de verdoving). Sinds deze middag is de pijn opnieuw begonnen en heb ik een ibuprofen 400 genomen. Echter na 1 uur had ik al opnieuw zware pijn. Momenteel is het echt onuitstaanbaar. Ik heb ook nog brufen 600 liggen en dafalgan forte. Blijkbaar mogen deze afgewisseld worden (brufen/ dafalgan). Hoeveel mag ik van wat nemen? Ik zit wat in de knoop met de combinatie 400/600mg.

    Reageer
    #5

    Maximaal 1800 mg Brufen en voor Paracetamol geldt 4000 mg per 24 uur

    Reageer
Reageer op: Tandpijn, stress?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief