Ano

  • #1

    Hallo,

    Ik hoop advies te mogen krijgen over het volgende:

    Ik heb een open beet. Ik had hier vroeger geen last van, maar nu sinds een aantal jaren heb ik hier wel last van. Ik kan veel voedselproducten niet of met moeite afbijten met mijn voortanden. Voor de rest heb ik een prima gebit, nooit gaatjes gehad of andere problemen. Cosmetisch gezien hoef ik er ook niks aan te laten doen, aangezien je het gek genoeg van de buitenkant niet ziet.

    Nu heb ik uiteraard aangegeven aan mijn tandarts dat ik hier last van heb. Hij heeft bevestigd dat dit inderdaad komt door de openbeet. Nu heb ik hem ook gevraagd wat we hieraan zouden kunnen doen? Zijn antwoord was: een beugel. Logisch uiteraard. Nu heeft hij ook eerlijk tegen mij gezegd dat het wel een heel lastig traject gaat zijn. Ik zou dan namelijk 4 kiezen moeten laten trekken. Het probleem kan niet 100% opgelost worden. Het gaat heel lang duren (4/5 jaar) en de kans dat het uiteindelijk weer zoals vroeger gaat worden is aanwezig. Ook zou het kunnen dat ik uiteindelijk een kaakoperatie zou moeten. Nu ben ik 3 keer bij de kaakchirurg geweest. Geen slijtage of andere gekkigheid te vinden. Kaakoperatie zijn ze nooit over begonnen. Alleen kaakfysio. Nu ben ik alles behalve een voorstander voor een kaakoperatie bij mezelf (te weinig klachten voor zo’n heftige ingreep).

    Nu vind ik het een onwijs lastig besluit wat ik nu moet doen. De kans van slagen is volgens mij erg klein. Ook zou het financieel heel erg veel geld kosten (heb al uitgezocht hoe en wat). Ik ben gewoon een student.. Geen rijke ouders en kom net rond. Mijn tandarts laat het uiteraard over aan mij wat ik wil. Ik vind het gewoon een erg moeilijk besluit.. Aangezien het dus een heel lang en duur traject gaat worden + de kans van slagen best klein is. Mijn tandarts zegt dat ik gewoon met mijn hoektanden en kiezen moet afbijten en dat gaat ook wel prima. Maar toch blijft het wel super vervelend.

    Wat zouden jullie doen? Zijn er wellicht nog andere opties? Zou kaak fysio hierbij kunnen helpen?

    Ps. Mijn tandarts is dus zelf ook orthodontist

    Reageer
    #2

    Onderwerp had open beet moeten zijn.

    Reageer
    #3

    Ik zou dan toch eens naar een kaakfysio gaan om te kijken wat die ervan zegt en welke mogelijkheden die dan ziet

    Reageer
    #4

    Denk je dat een kaak fysio bij dit probleem kan helpen? Ik dacht dat een kaak fysio meer bedoelt is voor spieren etc. Maar niet zo zeer voor afbijten.

    Reageer
Reageer op: Ano


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief