Onverklaarbare probleem

 • #1

  Goeiedag,

  Ik heb al best lange tijd klachten in me mond, met namelijk plekken die pijn veroorzaken. Ene keer is het rechter kant Andere keer linker, en soms straalt het uit naar me gezicht, oren oog. Soms ook wel eens tintelingen in me gezicht vanuit me gebit. Ben met al deze klachten naar me tandarts geweest en na elke keer een foto gemaakt te hebben zag hij niks dat dat verklaarde. En nu ik zelf even aan het rondkijken ben, lees ik dat er ook soms door een bepaalde ziekte tand problemen kan ver oorzaken,
  Meest geval is kanker???

  Hoe verre is dit waar en is dit mogelijk?
  Moet ik me hier in verdiepen en ermee naar de tandarts gaan of huisarts? Of past dit niet met de klachten als die van mijne?

  Kanker:
  Uit onderzoek blijkt dat 2 soorten bacteriën die in een mond met parodontitis aanwezig zijn, betrokken zijn bij het ontstaan van bepaalde kankersoorten zoals pancreas of alvleesklier-, darm-, slokdarm-, galblaas-, huid- en longkanker. Een Amerikaanse studie in het Journal of the National Cancer Institute onderzocht bijna 7500 mensen die gedurende ongeveer 20 jaar werden opgevolgd.
  Bij mensen met ernstige parodontitis steeg de kans op kanker met 24 procent in vergelijking met de mensen met geringe of geen parodontitis. Vooral de kans op longkanker en darmkanker, en in beperkte mate pancreaskanker (alvleesklierkanker) nam toe.
  Vroegtijdige opsporing en behandeling van parodontitis is een belangrijke preventieve maatregel om kanker te voorkomen.

  Reageer
  #2

  Een biologische tandarts kan verder kijken en in samenwerking met kinesioloog testen waar het euvel hem in zit.

  Reageer
  #3

  Ga met de klachten naar de huisarts

  Reageer
Reageer op: Onverklaarbare probleem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief