Tanden zitten los!

  • #1

    Hallo,

    Sinds een paar weken (2,5 nu) heb ik last van losse tanden. Vooral na het eten kan ik met m’n tong tegen al m’n tanden aantikken en voel ik “klikjes”. Er zit veel meer beweging in dan voorheen. Het zijn met name de tanden aan de bovenkant waar ik last van heb (mijn overbeet-area) maar ook enkele kiezen onderin. Vorige week zijn er foto’s gemaakt waar te zien was dat mijn kaakbot nog intact is en dat de wortels nog in m’n kiezen zitten en niet ontstoken zijn. Wel heb ik de laatste weken last van ontstoken tandvlees wat soms wat teruggetrokken is (pockets max 3 mm). Omdat de ontstekingen bleven aanhouden ondanks antibiotica heeft mijn tandarts me doorverwezen naar een pardodontoloog. Ik ben onwijs in de stress en niemand (tandarts en Google niet) kunnen we vertellen wat er aan de hand is. Ik kan pas over een maand terecht bij de parodontoloog en ben bang dat tegen die tijd al m’n tanden er al uitgevallen zijn.

    Heeft iemand een goede verklaring??

    Reageer
    #2

    Ben zelf bij een kinesioloog, die samenwerkt met een biologische tandarts. Zo iemand kan uittesten waar het euvel hem in zit. Zou in elk geval zorgen voor voldoende voedingsstoffen, zoals vitamine C en D.  Bij teruggetrokken tandvlees zorgen voor voldoende Q10.  Er zijn wel natuurlijke middelen, zoals op  basis van bepaalde etherisch oliën, die de ontstekingen kunnen verminderen. Mocht je roken dan zou ik daar mee stoppen. Eventuele medicatie kan ook zorgen voor ontregelingen.

    Een verkeerde beet kan te maken hebben met een scheefstand van de atlas (bovenste nekwervel). Die kan gecorrigeerd worden door een atlastherapeut. Antibiotica verstoren je darmflora en zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen dus zeker zorgen voor een goed probioticum en extra voedingsstoffen.

    Reageer
Reageer op: Tanden zitten los!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief