Plotse verdikking bot onderkaak

 • #1

  Hallo,

  ik had een art op mijn hoek kies, en ik mis onderin al mijn grote kiezen, ik heb alleen de kleine kiesjes nog. Tot mijn schrik zag ik ineens dat mijn rechteronderkaak afwijkt van de linkerkant. Zie foto, je ziet een abnormale zwelling en die zwelling is gewoon bot.

  Ik ben ermee naar mijn tandarts gegaan, die heeft er twee keer overheen gevoeld met dr vingers, en zei toen direct: “ niks aan de hand, dit is gewoon een vergroeiing van je onderkaak.” Dit zei ze zonder een röntgenfoto ervan gemaakt te hebben. Dit maakt, dat ik mij nog steeds ongerust voel. Ik heb deze afwijking namelijk nog nooit gezien, zij is een nieuwe tandarts voor mij, en ik had dat echt wel moeten zien als dit er al langer zat.

  Wat ook niet echt helpt, is dat een goede vriendin van ons net de diagnose kaakkanker heeft gekregen vorige maand, wellicht dat dit mij onbewust extra ongerust maakt. Maar, is er iemand die hier kennis van heeft? En mij kan vertellen of de tandarts gelijk heeft of dat het wellicht toch zinvol is om nog eens dit aan te kaarten?

   

   

  Reageer
  #2

  Het is wel een tandarts. En die kan dat toch echt wel vaststellen

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie! Maar kan een tandarts dat zonder een röntgenfoto vaststellen? Ik voelde mij niet echt heel serieus genomen, de tandarts keek snel, voelde wat en zonder foto’s zei ze dat er niks aan de hand was. Ik ga al nooit voor mijn lol naar de tandarts, heb echt vrees ervoor, dus dat ik voor dit erheen ging zegt eigenlijk hoeveel ik er mee zit 🙈

  sorry. Wil niet als een hypochonder overkomen hoor 🙈

  Reageer
  #4

  Die kan dat toch echt wel voelen hoor. Hij voelt het verschil tussen kaakbot en iets anders

  Reageer
  #5

  Oké, dank je wel. Dan moet ik het accepteren en er verder geen aandacht meer aan schenken😊

  Reageer
Reageer op: Plotse verdikking bot onderkaak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief