Stekende pijn in kies

 • #1

  Ruim een maand geleden ben ik bij de tandarts geweest met hevige pijn wanneer ik dronk en at aan de linkerkant (achterste kies onderin). Zij hebben mij doorgezet naar de kaakchirurg om mijn verstandskies te laten trekken, deze was nog niet doorgekomen en groeide schuin tegen mijn achterste kies aan.

  Hiervoor ben ik naar de tandarts geweest op controle en had ik een gaatje op de bovenkant van mijn achterste kies (linksonder). Die is gevuld en hiervoor ben ik nog een aantal keer terug gekomen omdat het zeer bleef doen. Zelf heb ik het gevoel dat er iets beschadigd is door het boren of dat de vulling niet goed is (alleen is het gek dat dat dan niet gezien is op de foto's)

  Nu heb ik langer als een maand gewacht na behandeling omdat ik dacht dan is alles sowieso hersteld, maar nu heb ik nog steeds pijn. Ik heb doorgaans geen pijn die aanhoud. De pijn is echt alleen als ik iets kouds drink of eet en dat er tegen aankomt. Het is een soort stekende pijn, net alsof ze kort in een gaatje boren en dit duurt enkele seconde. Normaal drinken en eten doet geen pijn, hoewel ik er met koud drinken wel aan gewend ben geraakt dit echt via de andere kant te doen.

  Ik heb gelukkig al een afspraak gemaakt bij de tandarts omdat het gewoon vervelend is en ik me veel zorgen maak. Ik heb namelijk geen idee wat het is.

  Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn en wie kan mij helpen?

  Reageer
  #2

  Het is redelijk normaal dat de pijn een aantal dagen aanhoud na een behandeling van vullen, maar een maand is wel te lang.

  Goed dat je een afspraak hebt gemaakt met je tandarts. Misschien dat hij/zij een controlefoto kan maken van de vulling. Het kan zijn dat er nog een stukje open is aan de achterzijde van de kies. Dat zorgt voor gevoeligheid.

  Als je telang moet wachten op je afspraak, probeer dan eens een tandpasta tegen gevoeligheid zoals Sensodyne (rapid relieve) of Elmex groen.

  Reageer
Reageer op: Stekende pijn in kies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief