Pijn 2 weken na vullen kies

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hey Dokter.nl,

  Twee weken geleden heb ik een kies met meerdere gaatjes laten vullen. De behandeling ging goed, heb een aantal uur gewacht met eten en na een paar dagen kon ik gelukkig alles weer eten.
  Nu zijn we 2 weken verder en ik was gisteren wat winegums aan het eten, toen de gevulde kies ineens weer pijn ging doen tijdens het kauwen. Ik dacht dat het zou komen door de zoetigheid en ben dus gestopt met het eten van de winegums, maar toen ik later weer wat anders at, kwam de pijn weer tevoorschijn. Het is te omschrijven als een zeer korte, maar zeer venijnige steek, wanneer ik op het 'voorste' gedeelte van de kies druk (of daar dus op kauw). Bij het achterste deel van de kies voel ik geen pijn. Ik ging in de spiegel kijken of ik kon zien of er wat mis was en ik zie wel een minuscuul zwart puntje op het oppervlak van de vulling, ongeveer in het midden van de kies. Ik probeerde dit puntje voorzichtig weg te schrapen, maar dit gaf geen resultaat.
  Ter aanvulling: bij warm of koud eten en/of drinken doet de kies geen pijn, maar als ik er met de tandenborstel overheen ga wel weer. Met de tandenborstel doet de kies evenveel pijn als het erop drukken.

  Mijn vraag nu aan jullie: hebben jullie een idee wat dit kan zijn? Twee weken nadat de kies gevuld is dus ineens deze pijn, enkel aan de voorkant, enkel bij drukken/kauwen. En dus dat kleine zwarte puntje, zou dat een gaatje zijn in de nieuwe vulling? Dat KAN toch niet lijkt me.
  Zou mijn tandarts een fout hebben gemaakt, dat ik nu na 2 weken dit ineens ervaar?

  Of loop ik nu te hard van stapel, gezien het op het moment van schrijven nog geen 24 uur geleden is dat de kies ineens weer pijn is gaan doen?

  Heel graag jullie antwoord en advies, bedankt alvast!

  Reactie
  #2

  Ga in ieder geval terug naar de tandarts. Het kan een "lekkende" vulling zijn

  Reactie
Reageer op: Pijn 2 weken na vullen kies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief