KiesPijn bij warm .steeds terugkerend probleem al jaren aan de gang

 • #1

  Beste allen,
  Ik heb al jarenlang periodiek last van een kies of kiezen met warm eten. het valt mij ook op dat het bijna altijd tegen het voorjaar begint dat dit opspeelt in maart/april.

  de klachten zijn begonnen in 2016 en de laatste keer was in april 2019 en in 2020 had ik er dat jaar helemaal geen last van maar het komt dus wel altijd weer terug.

  ik voel eigenlijk alleen pijn als ik warm eet. duidelijk is dat de zenuw op hol slaat. over het algemeen voel ik mij ook per dag verschillend . meestal alleen een beetje moe en aangedaan in mijn hoofd omdat het daar naartoe trekt maar heb geen kies pijn zolang er niks warms op komt. koude daarintegen kan ik wel verdragen. ik ervaar ook als ik op de dag iets warms eet de pijn weer weggaat maar als ik s'avonds laat nog iets warms eet worden de klachten veel erger. misschien heeft dit er ook mee te maken dat mijn lichaam dan moe-er is en de weerstand minder is? ik krijg dan vaak echt een heel ziek gevoel ervan. vannacht weer een hele nacht wakker gelegen met een ziek gevoel in mijn gebit. pijnstillers helpen dan niet. het gaat altijd wel vanzelf weer over. tegen de tijd dat het dag word gaat het beter en val ik in slaap en bij het wakker worden voel ik dan niets meer.

  belangrijke informatie,

  ik draag sinds 2019 .de laatste keer dat ik last had een knarsplaatje en dacht dat de klachten hiermee verholpen waren. ik verdenk de 2 grote achterste kiezen linksboven. de wortels liggen ook bloot .als, ik met een tandenstoker tussen deze 2 kiezen ga bij de wortels dan is dat zeer gevoelig en voelt het net alsof ik op zilverpapier bijt. er zitten oude grote amalgaam vullingen in deze kiezen. kan het mogelijk dat er lekkage is ? maar durf ze niet te laten vervangen omdat ik bang ben dat met dit probleem het exit kies word. ik poets altijd met Elmex directe pijnverlichting maar de tandpasta heeft geen enkel effect op het probleem. ik ben begin maart nog bij de tandarts geweest voor halfjaarlijkse controle en had toen nog geen last. er zijn toen controle foto's gemaakt en heb geen gaatjes. ik heb op 18 maart wel een MRI scan gehad van mijn rug. kort daarna zijn de klachten begonnen. (ook in 2019 heb ik een MRI scan gehad. en jaren eerder ook al.)

  opmerkelijk is wel waarom heb ik soms een jaar of 2 geen last ervan? kan dit misschien een chronisch probleem zijn. heeft een MRI scan hiermee iets te maken of is de zenuw dan chronisch ontstoken?

  Reageer
Reageer op: KiesPijn bij warm .steeds terugkerend probleem al jaren aan de gang
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief