napijn kies trekken, zwaar gevoel

  • #1

    Vorige week dinsdagavond heb ik éindelijk mijn kies laten trekken. Een jaar geleden moest het al. Maar nu eindelijk de moed er voor gehad. Moest ook wel, want ik had er al een heel lange tijd last van (Half afgebroken) en het kwam regelmatig voor dat hij bloedde.
    Maar goed, onder die kies zit een verstandskies. Die is er aan het doorkomen, maar kon nu nog rustig blijven zitten. Binnenkort gaat alles er onder uit en krijg ik een prothese. Hoe het dan met die verstandskies gaat is afwachten. Als prothese na een tijdje omhoog komt, komt de kies er door en gaat ie er uit.
    Maar goed, zover is het, gelukkig, nog niet.

    Eindelijk is met het trekken een keer meegevallen. Ik heb al zoveel narigheid gehad met tandartsen.... In tienerjaren trekken zonder dat verdoving was ingewerkt, die kwam er gelukkig thuis wel in, kies met uitlopende wortels getrokken, zonder deze te splitsen (4 jaar geleden). Zijn ze ruim 3 kwartier mee bezig geweest.

    En nu dus eindelijk dit. Maar...
    Het is nu 5 dagen geleden. Ik heb na het trekken alleen 's avonds ibuprofen genomen. Dagen erna ook alleen 1x per dag.
    Maar ik krijg, geloof ik, meer last. Niet heel erge pijn, maar het zeurt continu. Bij bukken of voorover staan kan ik het wel behoorlijk voelen, komt dan echt een druk op.
    Nu ken ik van de afgelopen keren wel napijn na het trekken. Dat was pas vervelend en pijnlijk, dan nam ik graag ibuprofen. Maar niet dit gezeur. Tevens is het net of aan de binnenkant bot uit steekt. Pijn zit zowel aan binnenkant al aan buitenkant
    Maar dat uitstekende bot (is keihard met een onregelmatige bovenkant), kan dat kaakbot/verstandskies of iets zijn?

    M.a.w. hoe lang kan dit gezeur in mijn mond duren?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het goed is terug te gaan naar de tandarts. Het is namelijk mogelijk dat er zich een ontsteking aan het vormen is.

    Reageer
Reageer op: napijn kies trekken, zwaar gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief