Kosten mondhygieniste

  • #1

    Goedemiddag,

    Vorige week ben ik voor het eerst in tien jaar naar de tandarts geweest.  Ik had geen last van klachten, maar vond het nu toch weer eens tijd om te gaan.

    Tandarts constateerde twee gaatjes waarvoor een vervolgafspraak gemaakt is (dit is pas volgende week). Daarnaast was er een afspraak bij de mondhygienist in hetzelfde pand nodig, welke vandaag was.

    De hygieniste prikt een aantal keer in m'n tandvlees en komt tot de conclusie dat er heel wat mis is. Een standaard behandeling volstaat niet, deze is volgens haar 'puur esthetisch' en mijn probleem (wat plak en ontstoken tandvlees zou zijn) ziet dieper. De hygieniste presenteert me een rekening van ruim 800 euro voor de behandeling die nodig zou zijn. Hier heb ik uiteraard geen trek in, aangezien ik nergens last van heb ik niet zo maar iemand na wat geprik in mn tandvlees 800 euro voor een vervolgbehandeling beloof. Hygiënist zeurt door en als ze door heeft dat ik de behandeling echt niet wil, komt ze met een 'verklaring' die ik dien te ondertekenen dat ik me bewust ben van het risico 'dat mijn tanden en kiezen er door mijn tandvleesproblemen op termijn uit kunnen vallen en zelfs een verhaal over mogelijke hart en vaatziekten.'

    Dit heb ik niet getekend. Complete waanzin. Dit betekent dus dat ik een behandeling van 800 euro zou moeten ondergaan die ik niet nodig heb, en als ik dat niet doe, ik bij iedere klacht in de toekomst dus een probleem zou hebben omdat dit dan zou komen doordat ik deze behandeling niet heb ondergaan.

    Lijkt me een duidelijk geval van zwendel. Iemand enig idee wat het best te doen?

    Reageer
    #2

    Zo dat was niet niks... je zou voor een second opinion naar een andere tandarts kunnen gaan

    Reageer
Reageer op: Kosten mondhygieniste


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief