Hardlopen door overhitting rood hoofd witte vlekken! HELP!

  • #1

    Hallo Iedereen,

    Ik heb tijdens het hardlopen last van een rood hoofd en weinig zweet maar na een tijd komen er witte vlekken tevoorschijn op mijn gezicht ik voel me vaak erg overhit terwijl mijn lichaam niet moe is.. Ik wordt ook lichtt in mijn hoofd dit tot frustratie omdat ik maar niet over de 10 km heen ga omdat het niet vol te houden is met het kloppen van mijn hoofd (de hitte) advies? Ik ben gewoon op een gezond gewicht en lengte.

    Groetjes

    Lisa

    Reageer
    #2

    Ik ben vandaag gaan lopen en had net hetzelfde, een rood gezicht met witte vlekken ertussen.

    ik heb geen idee wat dit kan zijn, ik hoop dat het normaal is

    Reageer
    #3

    Het ligt aan je huidtype of je bloedvaten zichtbaar uitzetten bij inspanning. Rood hoofd is niet ongezond, hoewel je wel reacties kunt krijgen of het goed gaat.

    Kloppen in je hoofd is omdat je hart harder moet werken als je sport om je spieren van voldoende zuurstof te voorzien. Maar dat zou kunnen verbeteren als je conditie verbetert en je hart minder hard hoeft te werken. Misschien vaker (ook) op de fiets om dat te verbeteren.

    Denk ook aan voldoende drinken omdat je veel vocht verliest met sporten (ondanks niet voelbaar zweten), waardoor je bloeddruk wat kan dalen en je hart dan nog harder moet werken omdat je energie van je spieren vraagt. Drinken voordat je dorst hebt, voorkomt dat.

     

    Reageer
Reageer op: Hardlopen door overhitting rood hoofd witte vlekken! HELP!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief