Sporten waarbij je je schouder kan ontzien

 • #1

  Hoi
  Mijn schouder is ongeveer 1,5 jaar geleden uit de kom gegaan. Daarna direct foto's laten maken maar niks gezien, bleef echter lang last houden. Toch maar weer foto's gemaakt, toen bleek dat er een breuk zat doordat de schouder hard is teruggeschoten in de kom. Omdat ze er zo laat achter kwamen konden ze er niks meer aan doen. Het moest vanzelf over gaan, na een jaar zeker. Na een jaar had ik er nog steeds last van, dus weer gegaan, zat nog steeds een breuk. Nu ben ik dus 1,5 jaar verder en heb ik er nog steeds last van. Het probleem is nu vooral dat ik bij bep. bewegingen veel last heb, bijv. met zwemmen en tennis, en dat is erg vervelend omdat tennis mijn favoriete sport is, maar dat gaat dus niet. Weet iemand misschien wat ik kan doen om mijn schouder te verbeteren? Of dat ik op een bepaalde manier toch kan tennissen? Of weet iemand misschien een leuke sport waarbij je je schouder niet te veel belast? Ik doe nu aan fitness en hardlopen, maar dat vind ik eigenlijk niet leuk.
  Bedankt.

  Gr Mevi

  Reactie
  #2

  waarom ga je hiermee niet naar een goede Orthopeed?
  krijg je begeleiding? Fysiotherapie b.v.
  anders maar eens een second opiniun vragen, zou er niet mee doorsukkelen.
  Sterkte en succes, Brenda

  Reactie
  #3

  Ik vind de overweging van Brenda ook een overweging. Een second opninie kan nieuwe inzichten geven, en wellicht zijn er alsnog behandelingsopties onvoldoende belicht. Ik zou een academisch ziekehuis adviseren. Overleg dit even met je zorgverzekering, en met je huisarts.

  Er zijn meer dan voldoende sporten die de schouders relatief met rust laat zoals bijvoorbeeld fietsen.

  Maar ik zou je ook de mogelijkheid willen voorleggen om middels revalidatie de schouder weer in optimale toestand te brengen. Dit kun je het beste onder begeleiding doen van een fysiotherapeut, aan de hand van een goede diagnose van een orthopedisch chirurg.

  Veel sporters 'verbijten' onder begeleiding de pijn tijdens de revalidatie omdat ze erop vertrouwen dat het door het trauma veranderde gewricht weer solide en soepel kan gaan bewegen. dat vergt inzet en doorzettingsvermogen van jouw kant, maar wel op basis en met ondersteuning van een goede orthopeed met kennis van zaken. Waar een wil is, is een weg. Natuurlijk niet tegen beter weten in, maar je kunt de mogelijkheid dus overwegen.

  Dat wilde ik even kwijt.

  Reactie
  #4

  Dank je, ik ben al meerdere malen bij een orthopeed geweest bij een academisch ziekenhuis maar daar heb ik geen goede ervaringen mee (o.a. dus doordat ze pas zo laat de breuk zagen). Ik ga binnenkort naar een revalidatie-arts. Anders misschien ergens een second opinion vragen is ook wel een goed idee, bedankt!

  Reactie
  #5

  Wandelen, fietsen, bepaalde vormen van atletiek...

  Reactie
Reageer op: Sporten waarbij je je schouder kan ontzien
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief