Creatine supplement na tonsillectomie

  • #1

    Hallo,

    Ik gebruik zelf het sportsupplement creatine bij mijn 3x per week bezoek aan de sportschool. Ik ga binnenkort een tonsillectomie ondergaan en ik vroeg mij af of ik een paar weken voor deze operatie en/of een paar weken erna moet stoppen met het nemen van creatine (5g per dag).

    M.v.g.

    Reageer
    #2

    Dat zou wel beter zijn. 2 weken voor en na de operatie

    Reageer
    #3

    Als je amandelen eruit moeten kan dat zijn vanwege ontstekingen, wat betekent dat je weerstand toch al minder is. Wat kan meespelen zijn een mindere darmflora, overbelasting door gifstoffen, voedingsintoleranties, tekorten aan diverse stoffen, waaronder omega 3. In het algemeen zijn zuivel en suiker slecht voor je immuunsysteem.

    Reageer
    #4

    Hallo Tandor,
    Is er een specifieke reden waarom het beter is om 2 weken voor en 2 weken na de operatie te stoppen met creatine? Ik las namelijk ook ergens anders dat creatine juist herstel bevorderd.

    @Catootje, mijn amandelen gaan er niet uit wegens ontstekingen maar wegens amandelstenen. Mijn weerstand is dus over het algemeen prima.

    Reageer
    #5

    Creatine bevordert het herstel van spieren maar niet van operatiewonden. Je nieren en je lever krijgen het al even druk door de operatie. De creatine moet ook door de nieren en de lever verwerkt worden.

    Reageer
Reageer op: Creatine supplement na tonsillectomie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief