Rare straling bij krachttraining door bovenbeen vanaf heup, help!

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een vrouw, 20 jaar en doe al ruim 3 jaar aan krachttraining. De laatste tijd heb ik soms als ik oefeningen zoals squats, deadlifts of leg presses met een zwaar gewicht uitvoer ik een hele rare straling door mij been krijg. Dit heb ik voorheen nooit gehad en het treedt alleen soms op. Ook heb ik er al op gelet of ik de oefeningen niet verkeerd of te zwaar uitvoer, dus hiermee staat het ook niet in verband.

  De straling komt in feite vanuit mijn heup. Wanneer ik door mijn benen zak, of mijn benen naar me toetrek en vervolgens kracht zet om weer omhoog te komen treedt het op. Het voelt alsof er iets knapt of knakt rond het heupgewricht, waarna er onmiddellijk een warmte als een soort van net door het been schiet. Het is heel erg raar. Ik kan wel op mijn benen blijven staan en de 'knak' doet ook niet echt pijn. Maar de scheut door het been voelt wel heel erg naar en niet juist. De knak voelt niet als kraakbeen en komt ook niet uit het gewricht. Ook kan ik heel goed voelen dat de scheut als een soort van 'net' door het been schiet, je voelt dus goed welke banen het aflegt.
  Het treedt alleen maar op bij het rechterbeen, vanuit de heup schiet het dan door mijn quadricep.

  Ik heb wel al eens eerder, toen ik ongeveer 12/13 jaar was en nog op voetbal zat, veel last gehad van die heup. Ik heb dit nooit laten onderzoeken, maar wanneer ik te lang sprintte kreeg ik altijd een brandend gevoel aan het gewricht.

  Aangezien het vrij vreemd voelt en ik het moeilijk uit kan leggen leek het me een gokje waard om het hier eens te vragen. Misschien dat iemand iets er in herkent! Ik zou namelijk graag weten waar het vandaan kan komen, aangezien het niet voelt als spierkrampen/pijn of iets wat in de gewrichten knakt.

  Hopelijk kunnen jullie me verder helpen!

  Reageer
  #2

  Het is zonder enig onderzoek moeilijk om daar iets over te zeggen.Het zou en vorm van overbelasting kunnen zijn. Ga met de klachten naar een fysiotherapeut en laat eens naar de heup kijken

  Reageer
Reageer op: Rare straling bij krachttraining door bovenbeen vanaf heup, help!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief