Vermoeide, (soms) pijnlijke, benen en voeten

  • #1

    Beste mensen.

    Ik ben een jongen van 23 jaar, studeer, drink best regelmatig alcohol, rook wel eens en loop sinds een half jaar regelmatig hard (gemiddeld 5 km). Ik heb de afgelopen 3 maanden last gehad van flinke stress en weinig slaap. Sinds ongeveer 2 weken voelen mijn benen vaak extreem vermoeid, heb ik last van stijve gewrichten en doen mijn voeten (hielen vooral) soms pijn. Ik heb gedacht aan reuma maar mijn bloed is perfect in orde en er zijn verder geen zwellingen.

    Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Alles wat ik erover vind is vooral van toepassing op oudere mensen. Momenteel voel ik me ook wel een beetje zo, ik ben slecht ter been waar ik vitaal en sterk hoor te zijn!

    Reageer
    #2

    [quote] Ik heb de afgelopen 3 maanden last gehad van flinke stress en weinig slaap.[/quote] Heb je er wel eens over nagedacht dat dit de oorzaak van je klachten zou kunnen zijn?

    Reageer
    #3

    Maar op wat voor manier zou dat invloed kunnen hebben op stijve/pijnlijke spieren/gewrichten?

    Reageer
    #4

    Stress en spanningen kunnen nogal wat lichamelijke klachten veroorzaken. Het is mogelijk dat de hormoonhuishouding in de war wordt geschopt.

    Reageer
    #5

    Klinkt inderdaad als een goede verklaring, alleen door de pijn in de gewrichten lijkt het op iets anders ofzo...
    Maar wat zou ik er het beste mee kunnen doen nu?

    Reageer
    #6

    Het zal waarschijnlijk een combinatie zijn van de stress en de inspanning.
    Omdat stress nogal wat energie vergt, heeft je lichaam meer tijd nodig om te herstellen. Ook na de sportieve inspanning duurt het herstel van je spieren langer dan gebruikelijk. Als je hier dus te weinig tijd voor neemt, ontstaat er een vorm van overbelasting die ook zijn weerklank vindt in je gewrichten.

    Ik zou je dus aanraden om je activiteiten even op een lager niveau te brengen zodat je lichaam beter kan recupereren. Zorg hierbij ook, dat je voldoende drinkt (en dan bedoel ik geen alcohol ๐Ÿ™‚ maar water. Dagelijks fruit en verse groenten kunnen ook geen kwaad.
    Hoe vaak loop je die 5 km?

    Reageer
    #7

    Dat klinkt verstandig inderdaad! Gemiddeld deed ik dat 1 keer per week, die 5 km. Maar is het gebruikelijk dat overbelasting zo lang duurt?? (Ruim 2 weken al)

    Reageer
    #8

    Dat kan heel goed. Take a break zou ik zeggen. Neem nog zeker 1 week rust en begin dan bijvoorbeeld met joggen voor 15 minuten. Bouw dat dan weer langzaam op.
    Je zou eventueel een multivitamine supplement kunnen gebruiken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ook weer beginnen als ik volgende week nog last heb? Mijn benen/voeten voelen ook in stilstand pijn, ze voelen dan opgezet maar zijn het niet.

    Reageer
    #10

    Je moet zelf even afgaan op de klachten die je dan nog hebt. Een beetje beweging kan in principe geen kwaad. Het zorgt voor een betere doorbloeding en dus voor meer zuurstof in je spieren. En dat is weer goed voor het herstel. Als je klachten na een week nog steeds onverminderd aanwezig zijn, ga dan wel even terug naar je huisarts. Weet je wat er onderzocht is met het bloedonderzoek?

    Reageer
    #11

    Ze hebben gekeken naar de reumafactor, bloed bezinking en ook vitamine D. Dat zag er goed uit. En aangezien ik van dag op dag ineens overal last had zij ze dat als het reuma was geweest, dit sowieso te zien was in mijn bloed. Maak me wel een beetje zorgen, zeker vanwege de ochtendstijfheid.

    Reageer
    #12

    Kijk even hoe het over een week gaat. als de klachten aanhouden ga dan terug naar de huisarts en vraag om een nieuw bloedonderzoek. Laat dan kijken naar: Vitamine b12, lever- en schildklierwaarden, creatine en nogmaals de bezinking.

    Reageer
    #13

    Dat zal ik doen! Maar er zit echt bijna 0 verbeterjng in, dus ik ga ervan uit dat t moet...
    Klinkt het als iets ernstigs?

    Reageer
    #14

    Nou nee, ik denk niet meteen aan iets ernstigs.
    De combinatie van stress en inspanning is nog steeds het meest voor de hand liggend. Laat bij een eventueel bloedonderzoek ook naar de ziekte van Lyme kijken.

    Laat over enkele dagen even weten hoe het met je gaat.

    Reageer
    #15

    Ineens zit er een rood vlekje bij een teen gewricht, wat voelt als een soort stekende pijn als je er op drukt. Ook lijkt mijn voet wat gezwollen. Is er nu reden tot zorgen?

    Reageer
Reageer op: Vermoeide, (soms) pijnlijke, benen en voeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief