Harde bult op rib

 • #1

  Al enige tijd heb ik last van pijn en druk linksonder op mijn ribbenkast, maar vandaag is mij pas opgevallen dat daar een behoorlijk uitstekende bult zit van ongeveer 4 cm lang. Op de foto is het niet zo goed te zien. Het voelt net alsof er een knik in mijn rib zit, maar die loopt eronder gewoon in zijn normale ronde vorm door. De bult is keihard en steekt aan de zijkanten van de rib uit waardoor de ruimte tussen de ribben daar veel smaller is. Het bevind zich dus zowel op als om de rib. Wie weet wat dit kan zijn? Ik maak me zorgen dat het misschien iets ergs is.

  Reactie
  #2

  Op de foto is inderdaad niets te zien althans niet duidelijk genoeg.

  Het kan een ontwrichte rib zijn. Ben je gevallen of heb je je gestoten?

  Reactie
  #3

  Nee, dat is het rare juist; ik ben niet gevallen en heb me niet gestoten. Ik had ook al een tijd last van die plek en toen ik een aantal keren controleerde of er iets te zien was, was dat niet het geval. Nu, weken later, valt het me ineens op dat er een bult zit. :S

  Reactie
  #4

  Heb je misschien nog een andere foto?

  Reactie
  #5

  Op deze foto staat die net onder de kledingrand, iets rechts van het midden. Maar ook deze is niet heel duidelijk.

  Reactie
  #6

  Qua locatie zit de bult links ter hoogte van de onderkant van het borstbeen, net iets voor de boog die de rib richting de rug maakt. Het zit dus aan de voorkant richting de zijkant.

  Reactie
  #7

  Ik zag het nu wel beter.
  Misschien goed om toch even bij de huisarts langs te gaan.

  Reactie
  #8

  Dat is waarschijnlijk geen verkeerd idee. Ik ben alleen een beetje terughoudend in het gaan naar mijn huisarts, omdat deze mij vaak niet serieus neemt en me met een kluitje het riet instuurt. Maar waarschijnlijk is het toch gewoon beter om wel heen te gaan. Dat zou dan in ieder geval nog wel een paar dagen duren voordat ik daar terecht kan. Enig idee wat dit misschien zou kunnen zijn?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Is die bult vast aan de rib of kun je hem bewegen?

  Reactie
  #10

  Hij zit vast en voelt hard aan.

  Reactie
  #11

  Het zou dan dus een ontwrichte rib kunnen zijn.
  Ga ermee naar je huisarts. Als je niet tevreden bent met zijn of haar antwoord of de diagnose, vraag dan een verwijzing voor een röntgenfoto.

  Reactie
  #12

  Oké, bedankt voor de hulp. Ik zal maandag in ieder geval de huisarts bellen voor een afspraak.

  Reactie
  #13

  Succes in ieder geval.
  Laat even weten als je bent geweest.

  Reactie
  #14

  Hallo,
  Mijn zoon heeft hetzelfde probleem en bij hem hebben ze gaan onderzoeken op zijn hart en longen niet ingedrukt zaten door die bult. Dit kan wijzen op een gekwetste rib indien dit ok is zoeken ze blijkbaar niet verder. Heb daar ook nog altijd mijn vraag bij want zeggen eigenlijk niet wat het is. Hebben ze jou al kunnen verder helpen ?

  Reactie
  #15

  Hoi, ik heb daar ook last van en na een mri scan is het syndroom van tietze geconstateerd

  Reactie
Reageer op: Harde bult op rib
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief