herstel na kuitbeenbreuk en ontwrichte voet

 • #1

  hallo,

  ik heb 27 april mijn kuitbeen gebroken gehad en mijn voet was ontwricht met voetbal. 2 weken gips gehad en daarna is besloten dat ik alsnog geopereerd moest worden. toen hebben ze er een plaat ingezet met 9 schroeven. Ik heb toen 7 weken niet mogen belasten. op 1 juli is de stelschroef er uit gehaald. Daarna mocht ik langzaam aan weer gaan opbouwen met lopen. langzaam aan heb ik niet gedaan, want het ging eigenlijk gelijk goed met lopen.

  van mijn been heb ik eigenlijk helemaal geen last, alleen de enkel zit nog af en toe wat vast als ik tijdje stil heb gezeten.

  Nu ben ik sinds begin van nieuwe voetbalseizoen (begin augustus) alweer in training, af en toe sla ik nog wel eens een klein gedeelte van oefeningen over tijdens training. Afgelopen zaterdag (07-09) weer op doel gestaan en 1 helft meegespeeld.

  Mijn enkel was ingetaped en het ging allemaal prima. ene kant dan ga ik het liefst nu door omdat het wel goed ging, maar aan andere kant is het nog aardig vroeg, tis net 4 maand geleden.

  mijn vraag is, Wat voor herstel staat ervoor zo'n beenbreuk eigenlijk? hoe denken jullie hierover?

  Reactie
  #2

  Hallo,

  Ik hoop dat je weer volledig hersteld bent van je blessure.
  Ik heb zelf op 6 oktober jl. mijn kuitbeen gebroken met voetbal.
  Bij mij is er een plaatje ingezet met 6 schroeven. Operatie is goed gegaan. Mag het been totaal 6 weken niet belasten.
  Er is bij mij geen gips omheen gezet maar gewoon drukverband na de operatie. Deze is er gister 21 oktober vanaf gehaald en de hechtingen zijn er ook uitgehaald.
  Nu zit er niets meer omheen maar mag ik het been nog 4 weken niet belasten alvorens ik weer terug moet komen. Dan wordt er nog een foto gemaakt om te kijken of alles goed geheeld is. Ik hoop dat ik dan direct met de fysiotherapie kan beginnen om zo snel mogelijk weer te lopen. Wat ik me heb laten vertellen is dat het per persoon verschilt hoe snel je weer hersteld bent maar als je alles eraan doet dan kan je binnen 3maanden weer genezen zijn.

  Raymond.

  Mosselen

  Reactie
  #3

  Hallo,
  Ook ik heb 2,5 week geleden kuitbeen gebroken en ontwrichte enkel met voetballen: geopereerd en plaatje erin gezet. Daarna 2 weken gips, nu nog 4 weken been niet belasten en op krukken lopen dus. Over 4 weken proberen te staan etc... Hoeveel fysio behandelingen hebben jullie nodig gehad? 10, 20,30.....
  Thnx

  Reactie
  #4

  Hoeveel behandelingen je nodig zult hebben hangt af van de snelheid en de vorderingen tijdens het herstel. Daar is vooraf moeilijk iets over te zeggen. Ik wens k´je in ieder geval succes en beterschap.

  Reactie
  #5

  hallo allemaal, ik ben aangereden en mijn kuitbeen is in 3e gebroken ik zit al 9 weken in het gyps en mischien mag ik over 2 weken loopgyps dat duurt 6 a 10 weken dan krijg dan mag het er waarschijnlijk af en moet ik nog 4 weken met krukken lopen ongeveer en dan moet ik 18 weken bij de fysio refalideren

  ik ben 16 jaar oud, als jullie meer willen weten van me ongeluk ga dan naar google en dat tik je dit in: ongeval maria tessel schadelaan dan zie je mij vanzelf tevoorschijn komen

  Reactie
  #6

  Hee Tom, hoe is het nu met je been? Ben erg benieuwd want ik ben 2 maand geleden geopereerd voor precies hetzelfde. Heb alleen de pin er nog niet uit laten halen. Gr. Ivo

  Reactie
  #7

  Ik lees dat je soms ook al heb je geen gips meer hebt, na twee toch nog trombose prikken moet hebben, hoe zat dat bij jou?

  Reactie
  #8

  23 augustus kuitbeen gebroken. 20 september gips eraf na operatie met 6 pinnen en een plaatje. Na 4 weken mag ik er al op steunen, beginnen met fysio en rustig opbouwen. Gek hoe die adviezen kunnen verschillen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Op 28 maart mijn kuitbeen gebroken, door omzwikken.

  Na twee weken open gips alsnog geopereerd, plaat bevestigd.

  Daarna weer twee weken open gips voor de wondverzorging. Ik had ontzettend veel pijn door de strakke hechtingen, verschrikkelijk. Deze pijn bleef duren totdat ze er uit mochten. Al die tijd pijnstillers geslikt.

  Weer op controle zagen de foto's er goed uit en kreeg ik dichte gips, voor drie weken. Nog steeds voel ik schrijnende pijn op de plaats waar de hechtingen zaten maar geen pijnmedicatie meer. Volgende week maandag weer op controle en dan hoop ik dat ik mag gaan lopen want 1 juli hebben de kindjes vakantie.

  Ik zet elke avond mijn trombose-spuit. Maar... moet dit ook nog als het gips er af is?

   

   

  Reactie
  #10

  Even nog wachten totdat je op controle bent geweest.

  Reactie
  #11

  hallo ik heb mn kuitbeen vrijdag gebroken op 2 plekken. Zaterdag pas naar de ehbo gips gekregen voor een week volgende week vrijdag mag het eraf. Nu lees ik dat bijna jullie allemaal alsnog geopereerd zijnent is hiervan de reden? ik ben een vrouw 

  Motormuisje

  Reactie
  #12

  Precies 2 weken geleden mijn kuitbeen gebroken met voetbal. Heb de eerste week alleen drukverband gehad. De arts heeft besloten dat ik geen gips of operatie nodig zou hebben. Ik mocht ook na 1 week rustig belasten, terwijl het toch een complete breuk was!

  aangezien je kuitbeen maar 10% van de lichaam draagt moest dit geen probleem zijn!

  ik loop nu na excact 2 weken zonder krukken gewoon stapvoets en het gaat prima!

   

   

  Reactie
  #13

  Hallo allemaal. Ik heb ook mijn kuitbeen gebroken. Na operatie drukverband en na 2 weken hechtingen eruit en geen drukverband meer. Vond het eng dat er niks meer omheen zat. Maar na 2 dagen ben je daar ook weer aan gewend. Ik heb alleen bij mijn hiel een verdoofd gevoel en dit gaat niet weg. Ik weet soms niet meer hoe ik mijn voet neer moet leggen. Ik probeer nu beetje mijn voet te bewegen maar heb nu ook vaker tintelend gevoel in mijn tenen. Weet niet waar het dan afknelt. Bij de enkel knobbel is het nog iets opgezwollen en ziet er paars uit. Ga toch maar ziekenhuis even bellen.

  Iemand anders die dit ook heeft gehad? Soms voelt het warm aan en soms niet. Heb niet meer pijn eraan dus denk niet dat het trombose of infectie is.

  Reactie
  #14

  Hallo, ook ik heb mijn kuitbeen met het voetballen een 10-tal weken geleden gebroken. Doordat het net boven de enkel was en op een redelijk slechte manier schuin was gebroken was een operatie nodig, gevolg plaatje met 6 schroeven. Daarna 2 weken open gips, dan nog 3 weken gesloten gips. Na deze 5 weken eindelijk uit het gips maar nu was het nog nodig om met een brace rond de enkel te gaan en nog steeds in krukken. Na 3 weken nog mocht het eindelijk zonder krukken en meteen begonnen met naar de kinesist te gaan 30 beurten zijn in totaal nodig. Dokter vertelde me van bij het begin al dat het zeker 4 maanden zou duren voor ik weer effectief kan gaan lopen voor de conditie terug op te bouwen maar zeker 6 maanden om terug te voetballen...

  Hebben jullie het plaatje en de schroeven er terug laten uit halen na dat het herstelt was of niet? Want dit is een optie in mijn geval.

  Reactie
  #15

  Ik heb een aantal jaar geleden mijn kuitbeen gebroken en mijn enkel ontwricht, ook met voetbal. Ook een stelschroef en een plaatje tegen de breuk aan gehad. Alles laten verwijderen maar mijn enkel is nooit meer zo geworden als voor de luxatie (ontwrichting). De mobiliteit van m’n enkel is flink achteruit gegaan en wel bij de fysio geweest maar op een gegeven moment zat er geen progressie meer in. Ik heb regelmatig ook ontzettend last van steken in mijn hak (tussen enkel en achillespees) en als ik s’avonds in bed lig voel ik ook een bepaalde vermoeidheidspijn en dan is er ook geen houding waardoor ik de pijn kan verlichten. In de ochtend uiteraard ook de stijfheid van het gewricht. Ik wil graag een keer terug naar het ziekenhuis om weer foto’s of een scan of echo te laten maken om te kijken of ik de mobiliteit van mijn enkel terug kan krijgen en of de pijn in mijn hak weg kan gaan. Heb soms het gevoel dat het niet helemaal lekker zit in die enkel maar heb hier na mijn operaties en herstel niet meer naar laten kijken. Heeft iemand vergelijkbare klachten zoals ik en heeft iemand er ook naar laten kijken toevallig?

  Randy

  Reactie
Reageer op: herstel na kuitbeenbreuk en ontwrichte voet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief