Kop radiusbot gebroken. Hoe lang gevolgen?

 • #1

  Op 5 maart 2013 ben ik gevallen en heb ik een fractuur van de kop van het radiusbot opgelopen. Zeg maar een gebroken elleboog. Dit is behandeld met een drukverband en mitella voor één week en daarna moest ik het voorzichtig bewegen, niet belasten en er rustig mee aan doen. Dat is nieuw beleid blijkbaar. Bij simpele breuken wordt niet meer gegipst. Eerlijk gezegd was ik daar al lang blij om want gips lijkt me heel hinderlijk.
  Op dit moment, 7 weken later, heb ik nog veel pijn, kan ik de arm niet belasten zonder pijn en staat hij krom. De arts zei bij de laatste controle dat de arm waarschijnlijk zo krom blijft.
  Iemand ervaring met zo'n breuk? Wanneer gaat die pijn weg en kan ik de arm weer gewoon belasten? Is er echt niks te doen aan die stand? Het ziet er niet uit en het is hinderlijk.
  Uiteraard kan ik altijd terug gaan naar de poli maar ik denk dat dit ook gewoon tijd nodig heeft. Ik wil alleen graag weten hoeveel. Nu zit ik met een gedeeltelijk bruikbare arm en veel pijn en dat is niet fijn (understatement)
  Misschien nuttig bij het beantwoorden: ik ben een vrouw van 43.

  Reageer
  #2

  Ik wil je niet bang maken, maar ik ben in januari 2013 gevallen. Met als gevolg radiuskop breuk. Kreeg in eerste instantie drukverband, maar na 5 dagen van pijn terug gegaan en ik kreeg toen een gipsspalk.Op de volgende afspraak die stond, bleek het toch niet goed te staan en ben geopereerd, een schroef erin. In totaal ook ruim 6 weken in gips gezeten en 2 weken na de operatie mocht ik gaan oefenen en mij eigen dingen doen, alles eigenlijk. In mei terug op controle, omdat het niet vooruit ging, foto's gemaakt.De breuk stond open, maar werd afgedaan met "dat duurt wel een jaar". Vervolgens fysio gekregen, met pijn en moeite zijn we iets opgeschoten, kon mijn arm niet recht en veel pijn. In augustus, pas geleden , weer op controle, weer foto's, helemaal niet goed, breuk staat nog steeds open. Moet nu 3 september een ct-scan laten maken en krijg op 11 september het verdere beleid te horen. Dus ik ben er al heel lang mee bezig, ik ben net 39 jaar geworden en had totaal niet verwacht dat een valletje zo verkeerd kon lopen.

  Reageer
  #3

  Hai
  ..nou ik heb hetzelfde....7 weken geleden ook radiuskopje gebroken... een week drukverband en mitella. N nog steeds pijn en mn arm staat ook nog steeds krom. En inderdaad deels te gebruiken. Ik heb er n zwaar hoofd in dat t nog goed komt. De fysio denkt van wel...mag nu met lichte gewichtjes oefeningen doen. De beordelend arts na 1 week in t ziekwnhuis zei. Waarschijnlijk kun je nooit meer "over"strekken. Dat is dus iets verder dan geheel strekken. Zelf zie ik geen verbtering de laatste tijd...blijft pijnlijk...zelfs bij wandelen als je je armen beweegt. Please heeft iemand goed nieuws voor de toekomst.

  Reageer
  #4

  Het herstel kan toch wel enige tijd in beslag nemen. Ga er maar vanuit dat je nopg enkele weken nodig zult hebben

  Reageer
  #5

  Hoe is het herstel verder verlopen?

  Reageer
  #6

  Ik heb in maart mijn radiuskop gebroken. Ik heb 3 dagen verband gehad en een mitella en daarna mocht ik beginnen met oefeningen. Na ongeveer 5 weken had ik bijna geen pijn meer. Maar nu (een half jaar later) heb ik sinds 2 maanden weer veel pijn dus ben ik langs de orthopeed geweest en hij heeft een foto laten maken. Op de foto was te zien dat hij nog steeds gebroken is! De orthopeed heeft mij verteld dat een breuk bij sommige mensen lang duurt om te genezen. Maar hij zei dat dit wel erg lang duurt en dat het waarschijnlijk niet meer goed komt en dat ik me alvast mag voorbereiden op het feit dat ik voor de rest van me leven met een pijnlijke arm blijf lopen! Ik ben begin 20, ik kan niet werken door de pijn. Wat kan ik nog doen? En heeft iemand anders dit ook meegemaakt?

  Reageer
  #7

  Hallo
  Ik zit momenteel met beide armen in het drukverband vanwege dezelfde breuk. Dit is mijn vierde dag. Ik ben meteen op dag 1 al begonnen met het bewegen van mijn arm en heb nu al bijna geen last meer! Ik ben 20 jaar. Over 3 dagen moet ik dus weer naar het ziekenhuis en nu ik dit lees ben ik erg bezorgd of mijn armen nu ook scheef gaan staan! Iemand die mij kan geruststellen? Of juist niet? De verpleegster zei dat ik alles mocht doen en nu twijfel ik of ze wel op de hoogte is gesteld van de breuken!!??

  Reageer
  #8

  Hallo,
  Mijn vriend heeft in februari de radiuskop gebroken tijdens een val met de scooter. Heeft eerst met mitella gelopen om zwelling weg te krijgen en is daarna geopereerd. Had 2 schroeven erin gekregen die volgens chirurg konden blijven zitten. Na operatie fysiotherapie gekregen, maar strekken, buigen en draaien ging niet ver genoeg vooruit (en werd op termijn zelfs slechter). Na ongeveer 4/5 maanden na de operatie terug naar chirurg die aangaf dat er wild bot was gegroeid die de bewegingen beperkte. Opnieuw geopereerd en schroeven verwijderd. Fysiotherapie gedurende 2 maanden opgeschroefd naar 5 dagen per week. In oktober bleek dat het herstel weer niet voldoende was. Strekken is wel beter, maar buigen en draaien is nog steeds niet voldoende. Ook nog steeds regelmatig pijn. Chirurg is niet tevreden, maar kan zelf niks meer doen. Dus doorverwezen naar traumachirurg met aandachtgebied elleboogfractuur. Eind november gesprek. We verwachten dat er een derde operatie aan zit te komen. Hoelang het nog gaat duren weten we niet, maar zijn inmiddels al driekwart jaar bezig. Herstel kan dus erg lang duren!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Maand geleden m'n elleboog gebroken. Eerst halve week in gips tot er tijd was voor operatie. Ingreep met 2 pennen, metalen plaat en alles aan elkaar geknoopt met ijzerdraad. 2 weken (veel te lang) in drukverband en arm niet belast. Nu al aantal weken met fysiotherapie bezig, 2x in de week & veel oefeningen doen thuis met elastieken, flesjes water, etc.. Ging 1e wk vooruit van bijna niet bewegen naar beetje. Momenteel schiet het niet op, amper progressie & kan nog lang niet strekken en buigen. Volgende week terug naar chirurg & foto's in ziekenhuis. Vraag me af wat daar uit komt.
  Nog altijd pijn van al het metaal in de arm. Hoop dat het er wel keer weer uit kan. En ik arm weer normaal kan strekken, buigen en gebruiken.

  Reageer
  #10

  28 september 2015 door onoplettendheid in de avond over de hond gevallen. Volgende dag kon ik pas terecht op Eerste Hulp eerst röntgenfoto's laten maken radiuskop R.elleboog gebroken.Toen in verband met een spalk erin om mijn elleboog,zes dagen later in het gips en na tweeënhalve week een gipsbrace. Ik ben 5 keer naar de Orthopeed geweest die extra röntgenfoto's heb laten maken,maar alles ziet er goed uit zonder breuk. Nu na 14 weken heb ik veel pijn aan mijn schouder,hand en kan mijn R.arm met moeite strekken of buigen. Sinds twee maanden 2x in de week fysiotherapie,maar nog geen resultaat te bekennen. Ik kan niet werken in de huishouding en mijn eigen huishouding is beetje voor beetje. Wie heeft dit ook meegemaakt?

  Reageer
  #11

  Ik heb vroeger toen ik 7 was mijn elleboog gebroken. Na 6 weken gips heel veel zwemmen en fysio is het goedgekomen. Een korte tijd na het herstel viel ik van de schommel en viel weer op dezelfde elleboog. Mijn arm is krom gegroeid. Op dit moment kunnen ze er nog niks operatiefs aandoen omdat mijn arm nog niet uitgegroeid was. Door de jaren heen kan ik hem al wel meer bewegen maar hoe ouder ik word hoe meer last ik er van krijg met tillen sporten etc. Nu tien jaar later toch veel last van en naar een arts geweest om alsnog de operatie die vroeger niet kon plaats nemen te bespreken...

  Reageer
  #12

  In oktober radiuskop gebroken door val van de fiets. Is behandeld met een week drukverband en na 3 weken fysio.
  Ik had zelf steeds het gevoel dat de breuk niet genezen was en durfde weinig. Arm kraakte bij bepaalde bewegingen.
  Fysio stimuleerde om veel oefeningen te doen, na twee maanden zelfs met behoorlijk doordrukken. Volgens hem mocht het pijnlijk zijn als er maar geen Napijn zou zijn.
  Daar heb ik me aan gehouden. Pas vorige maand gestopt met fysio.
  Draaien lukt nu weer beide kanten op. Strekken nog niet volledig: arm is krom, wijkt 15% af. Buigen gaat langzaam steed iets verder.
  Bij dagelijkse handelingen en werk weinig last. Met sporten gewicht aan het opbouwen.
  Het gaat langzaam, veel langzamer dan ik had verwacht, maar ik boek nog steeds vooruitgang.
  Het kraken is nog niet helemaal verdwenen en bij sommige oefeningen met gewicht moet ik door een flinke knak heen. Het is niet pijnlijk, maar wel eng. Het gewricht voelt ook nog steeds wat stijf. De ene dag erger dan de andere.
  Gelukkig veel steun gehad aan de fysio, die vaak angst weg kon nemen omdoor te gaan met trainen.
  Mijn leeftijd is 51.

  Reageer
  #13

  Hi, ik ben Lisa, 16jaar, en heb (waarschijnlijk) ook mijn radiuskopje gebroken. 3maanden geleden ben ik gevallen met snowboarden. Daarbij overstrekte ik mijn rechter arm en hoorde ik 2 harde knakken in mijn elleboog. De volgende ochtend werd ik wakker met een flinke zwelling rond mijn elleboog. Bewegen ging haast niet. Maar ik dacht niet dat het gebroken was. Zelf begon ik mijn elleboog zo veel mogelijk te bewegen. Hierdoor was de zwelling na ongeveer 3 weken wel weg en kon ik hem steeds verder strekken en buigen. Maar de pijn ging niet helemaal weg. Bij strekken hoor je een knakje en het doet pijn als je hem strekt én buigt. Dus ben ik afgelopen week, op aanraden van de fysio, toch maar even naar de huisarts geweest. Die vermoed dus dat ik toch mijn radiuskopje heb gebroken. Doordat ik dus al snel mijn elleboog ben gaan bewegen heb ik er minder last van gehad en is het dus snel minder pijn gaan doen. Hopelijk gaat wel het knakje in mijn elleboog weg en de pijn die daarbij komt..

  Reageer
  #14

  Ook ik heb jaren geleden mijn radius gebroken na een val. Er zit al jaren een pkaat in. Ik kan veel en ook dingen niet strekken en geld terugvragen met links is niet haalbaar. Nu hebbik dus te zeaar getild encwss overstrekt. T kraakt nu erg en is pijnlijk. Ik prober rust te nemen maar ja..

  Reageer
  #15

  Ook ik heb 14 juli ll het radiuskopje van mijn linkerarm gebroken.
  Intussen nog volop aan het revalideren en vandaag in de scanner gemoeten.
  Mijn breuk is genezen vlg de RX maar ik kan mijn arm nog maar 75 procent strekken , heb geen'kracht en spierpijn tot aan de schouders en hals.
  Ik had ooit het trapeziussyndroom na een verkeersongeval en heb nu dezelfde klachten als gevolg van mijn breuk. Alles verstijfd en veel spierpijn in beide bovenarmen , vooral s nachts en s morgens. Ik beweeg veel , doe al mijn huishouden in slow motion (vervelend) , ga 3 per week naar de kine .
  Ik wil'terug gaan'werken ....vraag me af hoelang het nog duurt !
  Hoe is het'intussen met allen die hier hun verhaal kwamen'doen ? Benieuwd naar de afloop !

  Reageer
Reageer op: Kop radiusbot gebroken. Hoe lang gevolgen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief