Been in het gips combineren met werken

  • #1

    Ik heb 3 weken geleden een ongeluk gehad met mijn brommer. Ik heb een scheurtje in het stukje bot waar mijn achterste kruisband aan vast zit. Nu heeft de dokter bijna een week geleden het gips (een gips koker) eraf gehaald en gekeken of alles in orde was. Dit bleek niet zo te zijn en nu moet ik nog 4 weken mijn been in een gips koker hebben.

    Nu mijn vraag. Voor mijn werk moet ik 8 uur per dag staan. Is het verstandig om aan het werk te gaan of is het verstandig om de 4 weken volledig te gaan rusten? Ik ben vandaag de ochtend aan het werk gegaan maar ik krijg er toch wel weer last van, en mijn knie begint weer op te zwellen.

    Aan de ene kant wil ik wel weer aan het werk maar ik wil niet dat ik later nog last van mijn knie krijg.

    Heeft iemand advies?

    Reageer
    #2

    Hai, kun je niet afspreken dat je halve dagen gaat werken? Als je weer last krijgt, zou ik het zeker niet teveel belasten...

    Reageer
    #3

    In feite moet je werkgever aangepast werk voor je regelen. Misschien wat werk op kantoor of balie werkzaamheden waarbij je het been dus niet hoef te belasten.

    Daarnaast ook vragen aan je behandelend arts wat wel of niet medisch verantwoord is. Hij of zij zal je ongetwijfeld kunnen voorzien van een goed advies hierin!

    Tot slot nog even over bewegelijkheid van het been. Zorg ervoor dat je op een niet belastende manier toch iets in beweging blijf, hiermee voorkom je de kans op trombose!

    Sterkte en beterschap.

    Reageer
    #4

    Even overleggen met de bedrijfsarts.

    Reageer
Reageer op: Been in het gips combineren met werken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief