trigger finger??

  • #1

    Precies 3 weken terug ben ik tijdens het aardappels schillen uitgeschoten en heb ik me in mijn hand gestoken met het -net nieuwe- mes.

    Na goed spoelen was de wond erg netjes en met een zwaluwstaartje zo dicht te krijgen. hechten hoefde niet want het heeft amper gebloed. Ook kon ik mijn vinger gewoon bewegen. Helaas de dag erna een mega dikke en blauwe hand eraan over gehouden. De wond van nog geen centimeter lang en zit precies onder mijn middelvinger aan de binnenkant van mijn hand.

    Toen de zwelling groot en deels was weggetrokken kon ik ook mijn vinger weer begewegen.. naja, bewegen? Hij schoot met elke handeling op sloot met veel pijn en irritaties gevolgd. Sinds 2 dagen gebeurd dit niet meer veel, maar nu voel je duidelijk steeds een klik die pijn doet. Ook lukt het niet om mijn vinger 100% te buigen of te gebruiken.

    De reden dat ik hier wat plaats is omdat ik advies nodig heb. Na 4 bezoeken aan de huisarts ben ik geen steek verder. Het advies was: gewoon je dagelijkse dingen doen en over een maand zien we wel verder.

    Opzich geen probleem.. alleen het nadeel is dat ik mijn handen echt nodig heb voor mijn werk! Een dierenart-sassistente die geen hond of kat kan vasthouden is niet echt bruikbaar.

    Het advies van mijn huisarts is: over een maand weer terugkomen en dan wil hij mij een prik geven in me vinger zodat de pees weer goed in de schede kan. Ik heb niks meegekregen of wat dan ook.

    Ik heb vanalles gelezen over een trigger finger en de behandelingen hiervan... is het wel verstandig om nog een maand door te gaan zo? En dan pas een prik en weer een maand te wachten? of moet ik toch weer terug naar de huisarts? ik weet het allemaal eventjes niet meer.

    Wie heeft tips?

    dank je allemaal heel veel!

    Reageer
    #2

    ps: de klik van de vinger is zelfs hoorbaar. :S

    Reageer
    #3

    Heeft de huisarts Trigger Finger geconstateerd? Een Trigger Finger is een zwelling van de pees of vernauwing van de peesschede door bijv. overbelasting.
    Ik heb het een paar keer gehad. Ben toen ook gewoon door gegaan met mijn werkzaamheden. Het is juist goed om de vinger te blijven bewegen anders gaat de spier in de schede vast zitten. Je kan proberen om Arniflor op de pijnlijke plek te smeren.
    Wat mij heel goed hielp is om de hand afwisselend in warm en koud water te houden. Hou de hand eerst 3 minuten in zo heet als mogelijk water. Beweeg de vingers langzaam. Daarna hou je de hand 2 minuten in koud water. Herhaal dit een aantal keren. Je zult merken dat het bewegen gemakkelijker gaat.

    Reageer
    #4

    Ik ben zelf al 30 jaar diabeet en ben nu 44 jaar. Ik ben vier keer geopereerd aan een trigger finger. Sind twee weken ben ik begonnen aan een 'watertherapie'. Ik drink nu ongeveer 2.5 - 3 liter water per dag. In twee weken tijd is de toestand van mijn handen zeer verbeterd. Ze zijn veel flexiber en ook lijkt een 'aankomende ' triggerrfinger verdwenen te zijn. Ook had ik wat last van mijn voeten. Geen pijn maar wel stijfheid en minder gevoelig. Ook dat lijkt bijna verdwenen te zijn. Misschien dat andere mensen hier iets aan hebben. Ik drink overigens gefilterd water.

    Reageer
    #5

    Hoe bedoel je, gefilterd water?

    Reageer
Reageer op: trigger finger??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief