Stijven benen als of er een knellende band om mij

  • #1

    mijn benen zijn stijf gevoel en of er een band om mijn enkels zit ?

    Reageer
    #2

    Kunt u misschien meer informatie geven over het ontstaan van de klachten, en wat u er zelf reeds aan gedaan heeft? Bent u hiermee al eens bij de huisarts geweest? En wat is uw vraag waarbij u hulp of informatie zoekt.

    Reageer
    #3

    Ik ben het laatste jaar erg aan het sukkelen.met rug en benen.

    Alle onderzoeken gehad in Lange voorhoud kliniek in Rijswijk.

    Wegens erge rugpijn op 2 November injectie gehad in de onder rug werkt goed.

    Met de benen meer last van dode tenen en dikke voeten en enkels.om de rechter enkel een knellende band.Omdat ik vele maanden niet heb kunnen lopen van de pijn heb ik veel binnen gezeten.Enkele kilo;s aangekomen

    Eet zoveel mogelijk gezond gebruik geen zout, geen alcohol en drink veel water.rook ook niet.

    Ben 79 jaar en altijd actief geweest

    Na alle onderzoeken is gebleken , heb geen ernstige artrose geen hernia en geen gebreken aan de heupen.`Maar kan door de knellende tenen en voeten niet goed slapen.

    Wat kan ik er nog aan doen?

    Bij voorbaat mijn dank

    Mevr Tina van Eck

    Reageer
    #4

    Is er ook een vaatonderzoek aan de benen gedaan?

    Reageer
    #5

    mijn benen voelen  verdoofd en erg strak en stijf voelend kan haast niet meer lopen .Neuroloog zegt poly neuropathieën kan niks voor me betekenen ook mijn handen beginnen mee te doen .

    Heb wel ook kanaalstenose in mijn rug ,ik denk zelf dat dat er mee te maken heeft dat de signalen vanuit de rug niet goed worden doorgegeven naar mijn benen.Ik ben 76 jaar en zou graag aan de stenose geholpen willen worden .

     

    Reageer
    #6

    Ben vrouw van 74.
    Bijna een jaar geleden had ik het gevoel, wanneer ik bv onder de douche stapte, dat ik nog mijn sokjes aanhad. Maar dat was niet zo. Een paar maanden daarna een pijnlijke linkervoet. Kon de trap niet op en af. Nu ervaar ik een soort band om de linkerenkel. Een soort strakgespannen elastiek. Foto’s gemaakt ,.... artrose.
    Weer later las van oedeem aan die enkel ..inmiddels daaraan geholpen.
    Probeer toch een scan te laten maken..rechter begint nu ook op te spelen. Ik weet het niet meer.

    Reageer
    #7

    Sinds ongeveer 10 jaar het gevoel of ik op kiezels loop. In de loop der jaren is daar bijgekomen ; gevoel van knellende banden om voeten en onderbenen. Na wat langer stilstaan is het net of ik door mijn benen zak. Begin dit jaar eindelijk verder onderzoek gedaan ; Polyneurophatie. U zult er mee moeten leren leven ! Ik was ongeveer 54 toen de narigheid begon , nu 64.

    .

    Reageer
    #8

    Carla :Herkenbaar, maar bij mij net wat anders:'
    Kreeg doofheid op verschillende plaatsen bij gebruik alendroninezuur, ook axon uitval hand en onderbeen, bleek zink te kort en corona/herpes infectie maar arts dacht aan auto immuunziekte, gaf mij prednison, sindsdien gevoel alsof ik op stenen/kiezel/zand loop maar dat trekt door heel mijn benen, nu ook pijn, tintelingen, branderig gevoel, koud en warmte verschil, fasciculaties etc, wordt veel erger ook al ben ik met prednison gestopt. Had geen auto immuunziekte maar slecht immuunsysteem waardoor vaak infecties en had nooit prednison mogen krijgen, het gaat heel snel achteruit, vanalles geprobeerd maar alleen maar slechter, ben nog erg jong. Eigenwijze arts die uitslag voorgelogen heeft om mijn maar medicatie te geven. Ik had nooit last van die zogenaamde auto immuunstoornis ( alleen pos bloedwaarde bij infecties), men heeft positieve infectiebron vergeten ( jaren geleden) dus foute diagnose, arts gaat vrijuit, mijn leven naar de filistijnen, Medicatie is veel gevaarlijker dan men doet voorkomen, veel klachten ontstaan door medicatie gebruik ( stapeling in de loop der tijd).

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Stijven benen als of er een knellende band om mij


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief