Spierpijn na val maanden terug

  • #1

    Oktober vorig jaar ben ik uitgegleden en gevallen in een garage met gladde vloeren. Ik heb daarbij mijn val opgevangen met mijn linkerarm. Meteen erna had ik eigenlijk nergens last van, maar geleidelijk is de pijn gekomen en die is niet meer weggegaan. Pijn in mijn schouder en pijn links van de ruggegraat, meer naar beneden. Ik heb daarvóór nooit last van spiepijn of stijve spieren gehad, dus ik denk echt dat het begonnen is na die val. Ik heb me in de tussentijd twee maal laten masseren en dat hielp redelijk, maar de klachten zijn zeker niet weg. Sterker nog, het lijkt wel of het nu meer constant wordt. Moet ik hiermee naar de huisarts en wat kan een fysiotherapeut bijvoorbeeld voor mij doen? Krijg ik dan oefeningen en kan dat helpen?

    Groet J.

    Reageer
    #2

    Het is vreemd en daarmee opvallend dat er pijn ontstaat langere tijd na het trauma.

    Zoals je wel vaker ziet na bijvoorbeeld een whiplash, bestaat er een kans dat de spiergroepen verkrampt zijn geraakt als gevolg van de val, en in de periode erna.

    Daarnaast gaat u ervan uit dat er geen andere schade is opgetreden na de val anders dan nu in een later stadium, de 'spierpijn'.

    Voor er gericht behandeld kan worden, dient er een diagnose te worden gesteld. Alleen een arts kan middels lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende onderzoek (röntgen) een diagnose stellen.

    Het beste gaat u dus naar de huisarts met uw hulpvraag.

    De kans bestaat dat er geen afwijkingen worden gevonden. In dat geval bent u waarschijnlijk bij een fysiotherapeut aan het beste adres. De fysiotherapeut kan u het beste adviseren welke oefeningen in uw geval het meest zinvol zijn en kunnen bijdragen aan het herstel. In het algemeen is niet explosieve sport zoals zwemmen een gezonde bewegingsvorm die de spieren in het lichaam gelijkmatig inspant en belast.

    Reageer
    #3

    als je bij een val op de arm terecht komt komt er een grote klap op alle spieren, maar ook op de wervels en de gewrichten. Jouw klachten kunnen daar zeker vandaan komen.
    het is eigenlijk het beste om na een val een Chiropractor of Manueel Therapeut te bezoeken om te kijken hoeveel schade je hebt opgelopen, vaak zijn er nml ook wat wervels verschoven en die kunnen dan weer rechtgezet worden.
    Door een andere stand van de wervels kan later spierpijn optreden.
    mijn advies is dan ook: breng een bezoek aan chiropractor of manueel therapeut en laat je eens even helemaal nakijken.
    Als dat in orde is kun je verder gaan kijken, er kan ook een chronische slijmbeursontsteking in het arm/schoudergebied zijn ontstaan, daarvoor kun je wel goed bij de fysiotherapeut terecht.
    beterschap, Brenda

    Reageer
    #4

    beste m

    ik ben ongeveer een maand terug gevallen op mijn echter zij krijg nu veel pijn ben naar het ziekenhuis geweest op de foto.s te zien veel pijn straalt uit naar mijn rechter bil nik gescheurt of kapot zij de ortoptheet is dit normaal

    Reageer
Reageer op: Spierpijn na val maanden terug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief