Bone Bruise en kraakbeendefect

  • #1

    Hoi, tijdens de tennis heb ik mijn knie overstrekt en ben ik daarna hard erop gevallen. Ik dacht ik ga even naar de fysio om uit te sluiten dat er niks ernstigs is. Die heeft me doorverwezen naar huisarts en huisarts naar orthopeed. Orthopeed dacht dat ik een Bucket handle had van meniscus dus heeft mri laten maken. Uit de mri bleek dat niet mijn meniscus kapot is maar ik op drie plekken flinke bone bruises heb en kraakbeen defect mediale femurcondyl. Ze heeft mij arthotec voorgeschreven en gezegd dat het in paar weken weer oké moest zijn. Ook ben ik naar fysio doorverwezen. De fysio vond herstel niet echt snel genoeg gaan en heeft me weer doorverwezen naar een specialist. Gisteren geweest en die raad nu aan om op krukken te gaan lopen (terwijl ik inmiddels al 7 weken verder ben). Ook gaf hij aan dat dit wel nog 3/6 maanden kan duren. Ik vind het ingewikkeld dat ik nu ineens met krukken moet gaan lopen en prognose veel slechter is. Is dit normaal bij deze blessure?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ik heb een bone bruise in mijn enkel, ik loop al 3 jaar met krukken omdat het herstel van een botkneuzing heel erg lang duren kan en je kans hebt op onherstelbare schade als je het niet de tijd geeft te genezen.
    Ik heb twee jaar mijn voet helemaal niet mogen belasten, voor ik heel erg langzaam mocht gaan opbouwen

    Reageer
    #3

    Oh dat is erg vervelend zeg.. ik vind het wel gek dat eerder nog niemand tegen mij heeft gezegd dat ik krukken moet gebruiken (fysio,. Huisarts en eerste orthopeed niet)

    Reageer
    #4

    Tot de diagnose zou ik het idd kunnen begrijpen dat er bijvoorbeeld "belasten op geleide van de pijn" wordt gezegd.
    Maar nadat de botkneuzing is vastgesteld, zou je toch verwachten dat er rust/ontlasten wordt geadviseerd.
    Er bestaat kans op botnecrose als de kneuzingen niet genezen, mijn orthopeed was daar in het begin echt enorm bang voor.
    Pas na twee jaar was het bij mij zover dat hij het aandurfde het bot weer te belasten.

    Reageer
    #5

    Hoi. Na een val met de fiets heb ik eind november een scheur in mijn tibiaplateau opgelopen , stond mijn kuitbeen gedraaid en bleek ik ook nog eens flinke bone bruises te hebben in mijn tibia, fibula op verschillende plekken. Mijn orthopeed was ook heel erg geschrokken van de grootte van de bruises, en gaf ook enkele keren aan dat hij zich daar juist heel veel zorgen over maakte en niet zozeer de scheur in mijn bot etc. Maar als ik lees van Suus dat er kans is op bot necrose wordt ik toch wel ongerust omdat hij dat niet heeft uitgelegd en misschien toch tijd om weer een afspraak te maken voor een nieuwe mri. Zou het dan nu nog te zien zijn, hij zei na 3 maanden dat het niet meer te zien zou zijn op de mri? Ik kan namelijk nog steeds bijna niet zonder krukken lopen behalve hele korte stukjes in huis. Hoe gaat het nu met jullie?

    Reageer
    #6

    @Jolanda

    Ik zou in jou geval zeker een nieuwe mri vragen, als je nog zoveel klachten hebt.
    Bij mij is het eerste jaar na mijn blessure 3x een mri gemaakt, het tweede en derde jaar ieder half jaar.
    Binnenkort moet ik weer naar de orthopeed, dan is de laatste mri drie kwart jaar geleden ongeveer, omdat ik na ruim 3 jaar eindelijk "uit de gevarenzone " was wat botnecrose betreft, toen was er eindelijk vooruitgang op de scan te zien.
    Dat was ook het moment dat ik mijn enkel weer heel voorzichtig mocht gaan belasten.
    Nu wil mijn orthopeed checken of dat goed gaat.
    Ik zou als ik jou was even contact opnemen met je orthopeed en als die zegt dat je niet meer langs hoeft te komen voor controle, een verwijzing naar een andere orthopeed vragen, die in ieder geval in knie letsel gespecialiseerd is.
    Sterkte!

    Reageer
    #7

    Hoi Jolanda,

    Wat vervelend zeg dat je zo’n zware blessure hebt opgelopen na een val van de fiets.
    Ik ben inmiddels weer een paar maanden verder en heb nog steeds veel last van knie. De meeste dagelijkse activiteiten heb ik wel weer opgepakt, maar lopen en inspanning kosten nog steeds veel energie en heb ook veel last van een stijf been en pijn als ik meer doe. Volgens de fysio zijn de botkneuzingen nog steeds aanwezig.. ik vraag mezelf nu vooral af hoelang ik met fysio door ga. Groet, Kim

    Reageer
    #8

    Dank je wel voor je reactie. Ik heb nog steeds veel last maar als ik je goed begrijp zijn de bone bruises na maanden nog steeds goed te zien op mri beelden ? Mijn orthopeed gaf na bijna 3 maanden al aan dat die toen niet meer te zien zouden zijn op mri en tja ik hoefde niet meer terug te komen, Ga binnenkort toch maar weer eens contact opnemen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Bone Bruise en kraakbeendefect


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief