osgood-schlatter?

  • #1

    Hallo, Ik ben een meid van 22.
    Op me basisschool bleek bij gym dat niet altijd alles even goed ging met me knieen..
    Toen ik er stontaan door heen zakte en niet meer kon staan ben ik bij de dokter geweest.
    Vele fotos onderzoeke en fysio gehad. Naar veel 5en en 6en bleek ik een of andere "zeldzame" ziekte in de knieen te hebben.. gezien ik een fantatieke sporter was en te horen kreeg dat ik met alles moest stoppen was dit nog al een klap voor me op jonge leeftijd met me 15 mocht ik dan ook geen enkele sport meer doen.
    Nu een paar jaar laten heb ik voor me huidige opleidng een verklaring van de dokter nodig dat ik niet mag sporten.
    Nu is het zo dat de praktijk over genomen is door een nieuwe dokter.. en blijkt het.. er is geen enkel gegeven ooit opgeslagen over me knieen.. dit zou betekend dat ik alle onderzoeke overnieuw moet doen..
    Hier kijk ik natuurlijk heel erg tegen op, nu voel ik me ook heel dom dat ik zelf nooit intresse getoont heb in WAT ik nou presies had.. nu ben ik aan het zoeke geweest en denk ik zelf dat het Osgood-Schlatter is. ECHTER is alles wat je er van vind dat je er vanzelf weer over heen groeit en dit is bikj mij echt NIET het geval.
    Bij elke vorm van in spanning en belasting van trap lopen tot sporten doet het zeer. Als ik al maar een kilometer gaat lopen steekt het in me knieen. Vrijwel elke stoot tege me knieen hoe licht het ook is zorgt voor vocht en blauwe plekken.

    Is dit Osgood-Schlatter waar ik niet over heen ben gegroeit of is dit iets anders?

    Reageer
    #2

    Heb je ooit bulten gehad op je scheenbeen onder je knie? http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Osgood-Schlatter

    Reageer
    #3

    Heey, misschien is het ook mogelijk dat je en jumpers-knie hebt! het is hetzelfde probleem is bij osgood-schlatter het geval dat het komt door je groeispurt en bij een jumpers-knie niet! Ik heb zelf trouwens ook vaak last van me knieeën om precies te zijn 5cm onder je knieschijf. en aan de achter kan van me knie.

    Echt klote voor je dat je het nog steeds hebt!:S
    ik hoop er zelf ook heel snel vanaf tekomen
    maar ik ben bang voor iets eeuwigs.

    Reageer
Reageer op: osgood-schlatter?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief