Pijn in rechter kaakgewricht

  • #1

    Hallo,

    Sinds vier weken doet mijn rechter kaak(gewricht) pijn bij bijv. kauwen, gapen of als ik mijn kaak verkeerd beweeg. Het begon een dag na een feest waar ik naartoe was gegaan en op dat feest heb ik met iemand uitgebreid staan zoenen. Allereerst dacht ik dat het spierpijn kon zijn van het zoenen (weet niet of dat mogelijk is), maar inmiddels ben ik 4 weken verder en is de pijn nog steeds niet weg. Was eerst bang dat het wellicht mijn verstandskies kon zijn, maar aan mijn gebit zelf heb ik geen pijn.. het is dus puur mijn kaak.

    Ik heb ook even kort op thuisarts.nl gezocht en een mogelijke verklaring zou misschien TMD-pijn (temporo-mandibulaire disfunctie) kunnen zijn. Mijn vraag is wat het handigst is om te doen. Is het zinvol om naar mijn huisarts of tandarts te bellen voor deze klachten? Hoewel het niet al te storend is, wil ik het wel graag verhelpen.

    Ik hoop dat iemand mij hier in kan adviseren,

    Mvg,

    Julian

    Reageer
    #2

    Je zou nog een derde optie kunnen toevoegen, een kaakfysio. Als het je kaak gewricht is wat de klachten veroorzaakt, zal die je waarschijnlijk het beste kunnen helpen.

    Reageer
Reageer op: Pijn in rechter kaakgewricht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief