Erg pijnlijke kaak rechts (niet gebit maar kaakgewricht)

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nu sinds 5 dagen dat als ik links op mijn eten kauw, dat het rechts aan mijn gezichtszijde, bij mijn kaakgewricht/kaakkopje" erg pijnlijk is. Als ik rechts mijn eten kauw heb ik nergens last van. Als ik mijn kiezen rechts op elkaar doe heb ik ook nergens last van, maar zodra ik links kauw doet het rechts bij de kaakkop erg zeer. Ook het gapen is gevoelig. Wat kan dit zijn?

    Ik zit erover te denken om maandag of dinsdag de huisarts of tandarts te bellen maar ik weet bijna wel zeker dat het niet aan mijn gebit ligt, dus wat is dan wijsheid? Huisarts of tandarts? Van de buitenkant is ook niks te zien overigens. Dus ik denk dat er uiteindelijk door iemand foto's zal moeten worden gemaakt.

    Groet, Spillebeentje

    Reageer
    #2

    Het kan je kaakgewricht zijn, of een opgerekte spier. Maak een afspraak bij de  huisarts

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    Ik ben nog niet naar de huisarts geweest, ik wilde het nog even afwachten omdat het natuurlijk ook gewoon een tijdelijk probleem kan zijn dat uit zichzelf weer overgaat. Maar helaas heb ik nog last (2 weken). Het word niet erger of minder erg maar de pijn blijft het zelfde. Elke keer bij het eten aan de linkerkant, heb ik pijn aan mijn rechterkant. Ik ben ook online aan het kijken maar kan niks daarover vinden, heb jij enig idee wat het zou kunnen zijn?

    Bedankt!

    Groet, Spillebeentje

     

    Reageer
    #4

    Dat is dus lastig te zeggen zonder enig onderzoek. Dat is de reden om naar de huisarts te gaan met de klachten. Het kan een spier zijn die de klachten veroorzaakt of misschien een subluxatie van het kaakgewricht zelf.

    Reageer
Reageer op: Erg pijnlijke kaak rechts (niet gebit maar kaakgewricht)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief