last van vermoeide arm last van vermoeide arm - Medische Forum - Dokter.nl

last van vermoeide arm

 • #1

  Hallo, ik ben 50 jaar en doe aan fitness. ik heb de laatste tijd last van een vermoeide arm.

  mijn elleboog is vaak stijf als ik mijn onderarm hef. ik lijkt iets in mijn schouder te voelen. het kraakt ook wel eens als ik gewichten til maar doet daarbij nooit pijn. en ik kan gewoon op de schouder slapen . als ik een paar dagen rust dan gaat het merkbaar beter. maar helemaal over gaan doet het niet. ik heb vooral een vermoeid gevoel in mijn arm en mijn vingers en hand doen vaak pijn . ik ervaar ook steken in mijn nek

  bij fysio check op internet hierhebikpijn kwam steeds kans klachten tevoorschijn . ik ben wel eens naar het ziekenhuis geweest voor een echo en foto van de elleboog maar ze zagen niets . het gewricht zag er goed uit op de foto. wel zeiden ze toen dat pijn klachten in de elleboog misschien ook uit de schouder konden komen. maar vreemd dat mijn elleboog dan zo stijf is? vooral in de ochtend als ik op de schoudeer geslapen heb is de elleboog heel stijf. en de schouder gewoon soepel??? maar mijn hand doet dan ook pijn. wat kan dit zijn?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Hier zonder onderzoek zeggen wat het kan zijn, is net zo (on)betrouwbaar als die check op dat andere forum.

  Voor een diagnose ben je onderzoek nodig. Je kunt dus beter je huisarts een verwijzing naar een sportarts of orthopeed vragen of naar een "real life" fysiotherapeut gaan.

  Reageer
  #3

  Maar kan een stijve elleboog dan uit de schouder komen? ik voel het voornamelijk in de onderarm en hand ook. op echo en foto niets te zien. de orthopeed heeft het dossier gesloten en de huisarts wijst hierop.

  mijn schouder is ook bewegingsbeperkt naar achteren maar ik sport er al jaren mee door.

  Reageer
  #4

  Ja dat zou inderdaad kunnen.
  "mijn schouder is ook bewegingsbeperkt naar achteren maar ik sport er al jaren mee door." Misschien eens iets minder doen

  Reageer
  #5

  Vanmiddag fitness gedaan en bij triceps pijn in elleboog binnenkant maar bij een andere tricep oefening voel ik dan weer niets? die kon ik ook veel zwaarder zonder wat te voelen en de andere heel licht was al te veel voor de elleboog en kreeg steken in onderarm ervan. hoe kan dat? schouders trainen met verschillende oefeningen ging zonder pijn.

  Reageer
  #6

  Je zou toch even naar en fysio moeten gaan. Die kan met fysiek onderzoek en functietesten kijken wat r aan de hand is

  Reageer
  #7

  in het ziekenhuis komen ze er al niet achter. het is ook zo vreemd dat ik soms pijn voel in het topje van mijn duim of andere vingers. als ik iets vastpak mijn hand zeer doet of een vuist maak? maar ik heb totaal geen krachtsverlies in die arm. integendeel hij is sterker dan mijn andere arm waarin ik niets voel. wel had ik in mijn andere schouder jaren geleden soortgelijke klachten en dat bleek van het ac gewricht te komen. maar dan zonder kraken in de schouder. ik heb hier heel veel spuiten cortisone in gehad en mijn ac gewricht is helemaal misvormt nu daardoor, die spuiten vreten alles weg dus voor mij nooit meer cortisones. toch heb ik geen last van dat misvormde gewricht meer. ik kan er zwaar mee bankdrukken . alleen merk dat die kant veel zwakker is dan de andere kant waarin ik nu klachten heb. misschien dat ik dan met de kant waar ik nu last van heb het opvangt?

  Reageer
  #8

  Zou kunnen, ik zou het zo niet kunnen zeggen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  U kunt het niet zeggen? maar we zitten toch op een dokter forum? in ieder geval heb ik gisteren borst ,schouders, triceps getraind en nu voor het eerst weer eens geen last in rust. het vermoeide gevoel is er nu niet en ik heb hetzelfde gedaan als altijd. misschien geluk of toeval? wel als ik op de schouder ging liggen voelde ik steken in de schouderholte. en de schouder spieren werden na een paar minuten pijnlijk. bij niet meer liggen erop trok dit in enkele minuten weer bij naar normaal. hier moet natuurlijk wel een verklaring voor zijn?

  Reageer
  #10

  Ik vind dat je op zn zachtst gezegd nogal lomp reageert....

  Je had, voor je hier je vraag stelde, even de moeite kunnen nemen om de algemene voorwaarden van het forum te lezen. Dan had je kunnen lezen dat op dit forum GEEN artsen aanwezig zijn of vragen beantwoorden. Vind ik ook logisch, aangezien mensen hier gratis en anoniem hun vragen stellen.

  Daarbij ben ik van mening dat jij, als volwassen man, toch ook moet kunnen begrijpen dat geen enkele arts een patiënt ongezien een diagnose zou geven, tenzij hij helderziende is.
  Je zegt zelf dat ze er in het ziekenhuis niet uitkomen, je verwacht dan wel dat iemand door een beeldscherm heen dat kan?

  Waarom vraag je niet een verwijzing naar een sportarts of orthopeed voor een second opinion? Bijvoorbeeld in een kliniek waar ze gespecialiseerd zijn in schouderklachten? Daar kunnen ze dan zowel opnieuw fysiek onderzoek doen als aanvullende onderzoeken door middel van scans of andere beeldvorming.
  Of ga een naar een sportfysio die in schouderklachten gespecialiseerd is.
  Maar verwacht niet je klachten via een forum opgelost worden.....

  Reageer
  #11

  ik vind op zijn zachts gezegd dit forum dan ook een beetje nutteloos! toch zeker als ik in elk topic hetzelfde het meest simpele antwoord lees dat men er mee naar de huisarts, sportarts of fysio moet gaan.

  alsof men zoiets zelf niet kan bedenken...?!

  ik kom hier zoals de meesten denk ik juist als laatste op uit omdat ik alle aangegeven stappen al doorlopen heb.

  Reageer
  #12

  Je kunt toch niet verwachten dat hier een hele batterij specialisten in alle mogelijke  disciplines klaar zit om gratis advies  geven?

  Het staat ook duidelijk in de algemene voorwaarden, dat hier geen reacties van artsen gegeven wordt, maar door de moderator van het forum (wiens achtergrond je ook kunt vinden) en lotgenoten of mede forumbezoekers.

  Persoonlijk denk ik dat dit forum vooral heel helpend is voor de vele bezoekers met angst en hypochondrie klachten, het  voorkomt dat ze 3x per dag bij de huisarts op de stoep staan,omdat ze hier terecht kunnen. En bij kleine fysieke klachten kun je ook best op een forum terecht, meestal zijn dat vragen waarop men ook zelf een antwoord had kunnen vinden. Maar bij veel vragen is het enige verantwoorde antwoord wat je geven kunt,naar een arts verwijzen voor onderzoek.  En ik begrijp dan vaak echt niet dat mensen dat zelf niet gelijk hebben kunnen bedenken.

  In jou geval gaat het om een complexe vraag, daar kun je helemaal zonder onderzoek of beeldvorming geen oordeel of diagnose over geven,ook een topchirurg zou dat niet kunnen...... Dan blijft alleen meedenken over wat je wel zou kunnen doen over.  Dat is voor jou misschien zuur, maar wat ik al eerder schreef, je verwachtingen van  het forum zijn wat te hoog. Je zou misschien kunnen zoeken naar lotgenotengroepen voor mensen met schouderklachten,  misschien kunnen die je uit ervaring tips geven.

  Reageer
  #13

  @ Elco

  Je  bent in het ziekenhuis geweest en zelfs met beeldvormend onderzoek kon niemand je vertellen wat er aan de hand was. Verwacht je nou werkelijk dat iemand via en forum op internet waarbij geen enkele vorm van onderzoek mogelijk is daar dan wel een antwoord op kan geven? Dat is toch wel kortzichtig...En dat ligt niet aan een forum maar vooral aan jezelf.

  Je schrijft dat je AC gewricht aan gort is en dan:  in ieder geval heb ik gisteren borst ,schouders, triceps getraind 

  Heb je nou zelf niet het idee dat je toch iets verkeerd doet? En dat het niet raar is dat je klachten gaat krijgen vanuit je schouders?

  Het AC-gewricht is een klein gewrichtje boven op de schouder. Precies tussen het Acromion (een uitsteeksel van het schouderblad) en de Clavicula (het sleutelbeen). Vandaar de naam AC-gewricht. Het AC-gewricht is belangrijk voor de beweeglijkheid en stabiliteit van de schouder.

  De beweeglijkheid en de stabiliteit van je schouder is dus al minder en staat onderdruk en dan ga jij de boel nog een extra (over)belasten en vraagt je dan af waarom je klachten hebt.

  Door de overbelasting komen spieren, pezen en zenuwen onder druk te staan of raken zelfs bekneld. De suprascapularis zenuw en de axillaris zenuw lopen vanuit de hals via de schouder naar de arm. Misschien heb je wel het outlet syndroom. Maar dat is dus via internet via en beeldscherm toch niet vast te stellen.

  Niemand kan via internet en diagnose stellen, het is dan ook kortzichtig om dat wel te verwachten.

  Ik zou in ieder geval aanraden om voorlopig eens even gen krachttraining voor schouders en armen te doen

   

  Reageer
  #14

  Weer typisch voorbeeld van verkeerd en ongeinteresseerd lezen!! ik schreef dat bij mijn andere schouder ac gewrichts problemen in het verleden heb gehad , niet bij de schouder waar het nu om gaat maar dat word er weer even van gemaakt omdat men blijkbaar niet eens goed leest en bij de les is. en dan kan ik ook inderdaad niet verwachten dat er serieus mee gedacht word. niemand die ook even op het idee komt te zeggen hoe mijn schouders staan tijdens het bank drukken? wat een stom forum is dit!!

  Reageer
  #15

  Ik had dat wel degelijk gelezen. Maar daardoor belast je de gezonde schouder op een onevenwichtig manier. Je overbelast dus de gezonde schouder. En da ga je dus klachten krijgen.
  Is het forum stom? Nee hoor.
  Maar iemand die met een kapot AC gewricht, zijn schouders dus toch zwaar blijft belasten met krachtsport/bankdrukken, di is niet zo slim. Vooral als die dat dan ook blijft doen als er klachten zijn.
  Voor mij is dit topic in ieder geval gesloten.

  Reageer
Reageer op: last van vermoeide arm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif